Γίνεται να τρως και να αδυνατίζεις;

Γίνεται να τρως και να αδυνατίζεις;

Yπάρχουν φαγητά τα οποία ενώ μας χορταίνουν, βοηθούν στο να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας. Τα περισσότερα από αυτά μας δημιουργούν με μικρή ποσότητα το αίσθημα του κορεσμού, με αποτέλεσμα να τρώμε λιγότερο.

 

Ντομάτες

Με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και φυτικές ίνες, δίνουν την αίσθηση κορεσμού χωρίς να σε φορτώνουν με περιττές θερμίδες. Κλινικές έρευνες έδειξαν πως η παρουσία λυκοπενίου, γνωστό για την αντιοξειδωτική του δράση μειώνει σημαντικά τόσο τις καρδιοαγγειακές παθήσεις όσο και τις χρόνιες ασθένειες.

Αχλάδια

Παρότι το μήλο έχει κερδίσει τα σκήπτρα στην υγιεινή διατροφή, το αχλάδι (με υψηλή περιεκτικότητα σε πηκτίνη) αποτελεί ένα εξίσου θρεπτικό φρούτο. Η πηκτίνη είναι μια φυτική ίνα που βοηθά αποτελεσματικά στην απώλεια βάρους. Η ιδιαίτερη γεύση του ταιριάζει ακόμα και αν το συνδυάσεις με γιαούρτι ή  με τυρί.

Γκρέιπφουτ

Έρευνες έδειξαν πως άνθρωποι που κατανάλωσαν μισό γκρέιπφουτ με κάθε τους γεύμα ή έπιναν χυμό γκρέιπφρουτ τρεις φορές την ημέρα, έχασαν απο 1 έως 5 κιλά χωρίς να αλλάξουν το παραμικρό στις διατροφικές τους συνήθειες! Εάν πάλι δεν αντέχεις τη πικρή του γεύση, μπορείς να γλυκάνεις την κατάσταση προσθέτοντας λίγο μέλι ή κανέλα.

Διαβάστε επίσης: Χυμός που θα σε βοηθήσει στο αδυνάτισμα!

Καυτερές πιπεριές

Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε καψαϊκίνη, είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες ο λόγος που κάνουν μικρά θαύματα στο κάψιμο του λίπους. Έρευνες που έγιναν στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος  Άντζελες, απέδειξαν πως ένα γεύμα που περιέχει καυτερές πιπεριές αυξάνει το μεταβολισμό και σε βοηθά να κάψεις τις διπλάσιες θερμίδες από τις κανονικές. Μπορείς να δοκιμάσεις τις καυτερές πιπεριές,  φτιάχνοντας διάφορες σάλτσες στη κουζίνα σου.

Αγκινάρες

Βαρέθηκες να τρως συνέχεια πρασινάδα; Η αγκινάρα με μόλις 60 θερμίδες η μια μπορεί να σου δώσει μια νοστιμότατη εναλλακτική. Δοκίμασε να αντικαταστήσεις με αυτή, τη σαλάτα που συνήθως τρως πριν από το γεύμα σου.Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και θα χορτάσεις πριν καν ξεκινήσεις το κυρίως γεύμα. Τώρα την άνοιξη που είναι στην εποχή τους τις βρίσκεις πιο εύκολα. Δοκίμασε να τις μαγειρέψεις στον ατμό. Μόλις γίνουν, προσθέτεις αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και είναι έτοιμες.

Σχόλια αναγνωστών

Γράψτε το σχόλιο σας

Όνομα
Σχόλιο

Βρείτε μας στο Facebook
  • APIVITA BEE RADIANT!