Πώς βοηθάει η νηστεία στο αδυνάτισμα και τι να προσέξεις;

Πώς βοηθάει η νηστεία στο αδυνάτισμα και τι να προσέξεις;

Μετά την Τσικνοπέμπτη η βδομάδα που ακολουθεί δεν έχει κρέας αλλά έχει γαλακτοκομικά, για να μας οδηγήσει ομαλά στη vegan διατροφή (αυτό εξάλλου είναι η νηστεία). Το καλό με τη νηστεία είναι ότι ουσιαστικά αποκλείει το κρέας και συνεπώς ο οργανισμός κάνει μια αποτοξίνωση, η οποία σταδιακά οδηγεί στην απώλεια των περιττών κιλών.

 

Διάβασε επίσης: 5 εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης για όσους νηστεύουν

 

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της νηστείας:

-Απέχεις από το κρέας, άρα αποτοξινώνεις τον οργανισμό από τα ζωικά λιπαρά.

-Απέχεις από τα γαλακτοκομικά, τα αυγά και τα ψάρια και καταναλώνεις περισσότερο θαλασσινά, λαχανικά, όσπρια, ξηρούς καρπούς, φρούτα και ζυμαρικά. Η υψηλή κατανάλωση ξηρών καρπών και θαλασσινών αυξάνει την πρόσληψη μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, τα οποία βελτιώνουν το λιπιδαιμικό προφίλ.

-Επίσης, η λειτουργία του εντέρου αποκαθίσταται και βελτιώνονται τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης. Σε αντίθεση με το κρέας και τα ζωικά λιπαρά που αυξάνουν τα επίπεδα  χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων, τα οποία ευθύνονται και για την αύξηση του σωματικού μας βάρους.


Για να καταφέρουμε ωστόσο να χάσουμε βάρος, ειδικά αν η διατροφή μας ήταν αρκετά ισορροπημένη πριν, θα πρέπει να προσέξουμε τα εξής:
-Να μην τρώμε μόνο υδατάνθρακες. Θα πρέπει με κάποιο τρόπο να προσλαμβάνουμε και πρωτεΐνες και αυτός ο τρόπος είναι: τα θαλασσινά, οι ξηροί καρποί και ο συνδυασμός των οσπρίων με δημητριακά.

-Να προσέχουμε τον τρόπο μαγειρέματος! Καλό είναι να αποφύγουμε τα τηγανιτά φαγητά.

 

Διάβασε επίσης:Περί νηστείας...
 


-Με την απουσία των κρεατικών είναι πιθανό να πεινάμε περισσότερο. Καλό θα ήταν έχουμε πάντα μαζί μας φρούτα, στικάκια λαχανικών και αν χρειαστεί και καμιά μπάρα δημητριακών.

-Η νηστίσιμη διατροφή δυστυχώς θέτει σε κίνδυνο την επαρκή πρόσληψη ασβεστίου, σιδήρου και ω-3 λιπαρών οξέων. Αυτά τα στοιχεία έχει βρεθεί πως βοηθούν το μεταβολισμό και για αυτόν ακριβώς το λόγο είναι σημαντικό να τα αναπληρώσουμε. Το ασβέστιο θα το βρούμε στα πράσινα λαχανικά και στο γάλα από αμύγδαλο ή φουντούκι. Το σίδηρο θα τον προσλάβουμε από όσπρια και αποξηραμένα φρούτα και θα τον ενισχύσουμε με βιταμίνη C από τα εσπεριδοειδή. Τα ω-3 θα τα βρούμε στο λιναρόσπορο, το ταχίνι και τα θαλασσινά.

 

Σχόλια αναγνωστών

Γράψτε το σχόλιο σας

Όνομα
Σχόλιο

Βρείτε μας στο Facebook
  • APIVITA BEE RADIANT!