Αντικατάστησε τα γαλακτοκομικά με προϊόντα σόγιας

Αντικατάστησε τα γαλακτοκομικά με προϊόντα σόγιας

Τα προϊόντα σόγιας εκτός ότι θεωρούνται ιδανική πηγή φυτικής πρωτεΐνης και μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας έχουν και πολλά θρεπτικά οφέλη για τον οργανισμό και είναι νόστιμα.

Η σόγια είναι επίσης πλούσια σε σύμπλεγμα βιταμινών Β, φυτικών ινών και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Η συστηματική κατανάλωση σόγιας έχει δείξει ότι μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης και προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις. Η σόγια κυκλοφορεί σε πολλές μορφές και μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους.

 

Διάβασε επίσης: Πώς βοηθάει η νηστεία στο αδυνάτισμα και τι να προσέξεις;

 

√ Το γάλα και το γιαούρτι σόγιας δεν διαφέρουν πολύ σε γεύση από τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ενώ είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, ασβέστιο, μέταλλα και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε shakes και smoothies ή να καταναλωθούν σκέτα.

√ Το τόφου (tofu) μοιάζει με μαλακό τυρί και φτιάχνεται από γάλα σόγιας. Μπορεί να προστεθεί σε σούπες και σαλάτες, χάρης στην απαλή του γεύση και τις λίγες θερμίδες.

√ Το μίζο (miso) είναι παράγωγο της σόγιας, μοιάζει με πουρέ και προέρχεται από τη ζύμωση των φασολιών της σόγιας. Χρησιμοποιείται σε σάλτσες και σούπες.

 

Διάβασε επίσης: Τι να μην τρώτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

 

√ Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σόγια αντί για κιμά και να φτιάξετε ελαφριά μπιφτέκια με λαχανικά.

√ Τέλος, τα edamame ονομάζονται τα μικρά, άγουρα φασόλια σόγιας που μοιάζουν με τα κοινά φασολάκια και μπορούν να μαγειρευτούν ή να φαγωθούν ωμά σαν σαλάτα.

Σχόλια αναγνωστών

Γράψτε το σχόλιο σας

Όνομα
Σχόλιο

Βρείτε μας στο Facebook
  • APIVITA BEE RADIANT!