Περί νηστείας...

Περί νηστείας...

Η διατροφή σας για περίπου σαράντα μέρες θα περιλαμβάνει τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες, που προστατεύουν  από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τον καρκίνο, αυτό σημαίνει νηστεία με άλλα λόγια!

Τα οφέλη της νηστείας

  • Ελάττωση λιπαρών και τοξινών: Με τον αποκλεισμό των ζωικών τροφίμων από το διαιτολόγιό σας κατά την περίοδο της νηστείας μπορείτε να μειώσετε την κακή χοληστερόλη και να βελτιώσετε την υγεία σας.
  • Ενισχύεται η καλή λειτουργία του εντέρου: Εξαιτίας της αύξησης των φυτικών ινών στη διατροφή. Επίσης, οι φυτικές ίνες βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, (εφόσον δεν καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες επεξεργασμένων υδατανθράκων, όπως αυτοί του λευκού ψωμιού).
  • Προλαμβάνονταιοι ελεύθερες ρίζες: Περιορίζει τη συσσώρευση ελεύθερων ριζών στον οργανισμό, αποτρέπει το οξειδωτικό στρες, ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα, επειδή τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά.
  • Τονώνεται το ανοσοποιητικό σύστημα: Με την αυξημένη κατανάλωση λαχανικών, φρούτων, ακατέργαστων δημητριακών και ελαιολάδου θωρακίζετε τον οργανισμό σας με καροτίνες, βιοφλαβονοειδή και βιταμίνες που έχουν αντιοξειδωτική δράση.
  • Ρυθμίζεται σε καλύτερα επίπεδα η αρτηριακή πίεση: Λόγω αυξημένου καλίου που προέρχονται από τα φρούτα και μειωμένου νατρίου, το οποίο περιέχεται στο γρήγορο φαγητό.
  • Ενισχύει την απώλεια κιλών: Συμβάλλει στον έλεγχο του βάρους, υποβοηθά την απώλεια περιττών κιλών.Προσφέρει σωματική και πνευματική ευεξία, αυξάνει την ενεργητικότητα, φτιάχνει τη διάθεση.

Εναλλακτικές πηγές

  1. Πρωτείνης: Δοκιμάστε συνδυασμούς φυτικών τροφίμων, που χαρίζουν πρωτεΐνη όπως φακόρυζο, σπανακόρυζο, ρεβιθόρυζο, φασόλια γίγαντες ή πλιγούρι συνδυασμένο με ψωμί ολικής άλεσης. Ακόμη η πρωτεΐνη του ταχινιού είναι πλούσια σε αμινοξέα σε αντίθεση με τις πρωτεΐνες άλλων τροφών.
  2. Ασβεστίου: Καλή επιλογή είναι τα αμύγδαλα, τα καρύδια, το μπρόκολο, το λάχανο, ο χαλβάς και το σπανάκι.
  3. Σιδήρου: Εντάξτε στη διατροφή σας σαλιγκάρια και θαλασσινά, φακή και σπανάκι, αλλά πάντα συνδυασμένα με λεμόνι γιατί η βιταμίνη C βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου.

Σχόλια αναγνωστών

Γράψτε το σχόλιο σας

Όνομα
Σχόλιο

Βρείτε μας στο Facebook
  • APIVITA BEE RADIANT!