Μαθήματα διατροφής α λα ελληνικά…

Μαθήματα διατροφής α λα ελληνικά…

Η ελληνική κουζίνα βασίζεται όχι μόνο στο ελαιόλαδο, στο κόκκινο κρασί και στους μεζέδες αλλά είναι επίσης μια δίαιτα την οποία διατροφολόγοι από όλο τον κόσμο μας προτείνουν ως τρόπο ζωή.

1. Φέτα
Το μόνο άσπρο τυρί που είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, ένα μικρό κομμάτι κάθε μέρα αρκεί.

2. Οι ελειές και το ελαιόλαδο
Στην Ελλάδα μαγειρεύουμε και προσθέτουμε ελαιόλαδο σε όλα τα φαγητά, αυτό βοηθάει τον οργανισμό να αποθηκεύει όσο το δυνατόν λιγότερο ζωικό λίπος. Επιπλέον έχουμε ωραίες ελιές που βάζουμε σε όλους τους μεζέδες μας.

3. Κανείς δεν φτιάχνει καλύτερη σαλάτα
Η χωριάτικη σαλάτα έχει ό,τι χρειάζεται κανείς: φέτα, ντομάτα, αγγούρι, ρίγανη, ελιές και ελαιόλαδο φυσικά. Αποτελεί ένα γεύμα από μόνη της.

4. Το κρασί
Το κρασί δεν περιορίζεται σε γιορτές ή άλλες εκδηλώσεις. Οι Έλληνες γνωρίζουν ότι είναι σημαντικό στοιχείο της καθημερινής διατροφής, όπως και το ελαιόλαδο, κάτι που ισχύει από την αρχαιότητα. Το κόκκινο κρασί είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες.


5. Αυτό είναι γλυκό
Λουκουμάδες! Είναι η ελληνική εκδοχή του ντόνατ, ο οποίο σερβίρουν με μέλι. Πολύ νόστιμο και υγιεινό, φτάνει να μην παρασυρθούμε στην ποσότητα.

6. Ψαράκι

Δεν μιλάμε για φτερούγες κοτόπουλου με τηγανιτές πατάτες, αλλά μικρά πιάτα με ψητό χταπόδι, γαύρο και μαρίδα. Τι πιο νόστιμο!

7. Το τζατζίκι είναι η κέτσαπ τους
Ναι, ναι και ναι! Το τζατζίκι είναι φτιαγμένο από γιαούρτι - οπότε είναι υγιεινό -, αγγούρια, σκόρδο και άνηθο, σερβίρεται με τα πάντα. Έχει λίγες θερμίδες και αποτελείται από φυσικά συστατικά μόνο.

8. Το γιαούρτι
Που θα ήμασταν χωρίς αυτό; Το πρωινό δεν θα ήταν ίδιο χωρίς αυτό. Στην Ελλάδα το γιαούρτι το τρώνε και ως γλυκό, με μέλι και κανέλα.


 

Σχόλια αναγνωστών

Γράψτε το σχόλιο σας

Όνομα
Σχόλιο

Βρείτε μας στο Facebook
  • APIVITA BEE RADIANT!