H τροφή που ρίχνει την πίεση

H τροφή που ρίχνει την πίεση

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Γκρίφιθ στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας διαπίστωσαν ότι υπάρχει ένας εύκολος και απολαυστικός τρόπος, το γιαούρτι για να μειώσουμε την αρτηριακή πίεση χάρη στα προβιοτικά.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η συστηματική κατανάλωση προβιοτικών αποτελεί βασικό συστατικό της υγιεινής διατροφής και βοηθά στην αποτελεσματικότερη διαχείριση της πίεσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι συμμετέχοντες που έπαιρναν συμπληρώματα προβιοτικών αντιμετώπιζαν μικρότερο κίνδυνο υπέρτασης. Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της έδειξαν ότι η συστηματική κατανάλωση προβιοτικών μείωσε τη συστολική πίεση κατά 3.6 mm Hg και τη διαστολική πίεση κατά 2,4% περίπου.

Τα οφέλη από τα προβιοτικά προέκυψαν μετά από οκτώ περίπου εβδομάδες κατανάλωσης. Οι έρευνες υποστηρίζουν ότι τα προβιοτικά βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης επειδή συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης, της γλυκόζης στο αίμα και της αντίστασης στην ινσουλίνη, ενώ παράλληλα παίζουν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία των ορμονών που ελέγχουν την πίεση.

Σχόλια αναγνωστών

Γράψτε το σχόλιο σας

Όνομα
Σχόλιο

Βρείτε μας στο Facebook
  • APIVITA BEE RADIANT!