Οι 6 αντιρυτιδικές τροφές

Οι 6 αντιρυτιδικές τροφές

Εντάξτε στη διατροφή σας 6 βασικές ομάδες τροφών για να φαίνεστε πάντα νέα και όμορφη, για να καθυστερήσετε την εμφάνιση ρυτίδων:

  • Πράσινα, κίτρινα και πορτοκαλί λαχανικά

Λαχανικά με πράσινα φύλλα όπως το σπανάκι, το μαρούλι είναι σημαντικές πηγές λουτεΐνης και ζεαξανθίνης και καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Επιπλέον, κίτρινα και πορτοκαλί όπως τα καρότα, οι γλυκοπατάτες, οι κολοκύθες και τα κολοκυθάκια κάνουν πολύ καλό στο δέρμα.

  • Μούρα

Τα μούρα θεωρούνται θρεπτικός «δυναμίτης», αφού είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και ενισχύουν σημαντικά την άμυνα του οργανισμού, λόγω της ανθοκυανίνης που περιέχουν.

  • Μπρόκολο

Η αντιοξειδωτική ουσία κερσετίνη που περιέχει το μπρόκολο εκτός από αντιοξειδωτικές ιδιότητες, βοηθάει και στην καταπολέμηση της φλεγμονής. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα λαχανάκια Βρυξελλών, είδος μπρόκολου, έχει βρεθεί ότι περιέχουν μέχρι και 30 φορές περισσότερη ποσότητα από την αντιοξειδωτική ουσία ισοθειοκυάνιο, σε σχέση με το κανονικό.

  • Αυγά

Το αυγό περιέχει 9 σημαντικά αμινοξέα. Επίσης είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και βιταμίνη D. Εάν το αυγό είναι φρέσκο, αξίζει να το φάτε ωμό, αφού το μαγείρεμά του καταστρέφει την θρεπτική αξία του.

  • Αλόη

Οι αντι-γηραντικές της ιδιότητες είναι γνωστές εδώ και χρόνια. Έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι ο χυμός από αλόη αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου του οργανισμού με αποτέλεσμα να μειώνει τις ρυτίδες και να βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος.

  • Σκόρδο, Κρεμύδι

Είναι δύο ουσίες που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και άρα είναι καλό για το δέρμα και τον οργανισμό μας.

 

 

Σχόλια αναγνωστών

Γράψτε το σχόλιο σας

Όνομα
Σχόλιο

Βρείτε μας στο Facebook
  • APIVITA BEE RADIANT!