Συνδυασμοί τροφών για καλύτερη απορρόφηση σιδήρου

Συνδυασμοί τροφών για καλύτερη απορρόφηση σιδήρου

Η μορφή του σιδήρου που υπάρχει στις ζωικές τροφές είναι πιο καλά απορροφήσιμη από τον ανθρώπινο οργανισμό, από άλλες. Ο σίδηρος βρίσκεται στις παρακάτω τροφές:

  • Τρόφιμα ολικής άλεσης
  • Ξηροί καρποί και ξηρά φρούτα
  • Πράσινα λαχανικά
  • Όσπρια
  • Κρέας
  • Ψάρι
  • Μαϊντανός
  • Δαμάσκηνα

Καλό είναι όταν καταναλώνετε αυτές τις τροφές να τις συνδυάζετε με τροφές που ενισχύουν την απορρόφηση του σιδήρου και να αποφεύγετε το ασβέστιο.

Επομένως πολύ καλοί συνδυασμοί για την απορρόφηση του σιδήρου είναι :

  • Σαλάτες με ξηρούς καρπούς, φρούτα (όπως πορτοκάλι και αβοκάντο) και σουσάμι
  • Σαλάτες και όσπρια με λεμόνι
  • Φακόρυζο, ρεβυθόρυζο
  • Το κρέας και το ψάρι να το τρώτε με σαλάτες όπως (ντοματοσαλάτα που θα έχετε και πιπεριά, σαλάτα λάχανο-καρότο, σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια, μαϊντανό, ντομάτα και πιπεριές, σαλάτα με σπαράγγια, σαλάτα μπρόκολο-κουνουπίδι χωρίς φέτα) και ψωμί ολικής άλεσης
  • Φρούτα με ξηρούς καρπούς (ειδικά φράουλες, αβοκάντο και πορτοκάλια)
  • Αποξηραμένα φρούτα με ξηρούς καρπούς
  • Γάλα με δημητριακά ολικής αλέσεως
  • Σαλάτες με τυρί ή αβγό και ψωμί ολικής άλεσης


 

 

Σχόλια αναγνωστών

Γράψτε το σχόλιο σας

Όνομα
Σχόλιο

Βρείτε μας στο Facebook
  • APIVITA BEE RADIANT!