Tροφές που προκαλούν ακμή

Tροφές που προκαλούν ακμή

Μία σειρά ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία 50 χρόνια, επιβεβαιώνουν ότι η κατανάλωση τροφίμων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και το γάλα, όχι μόνο επιδεινώνουν την ακμή, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις την προκαλούν.

Μία μελέτη αυστραλών επιστημόνων έδειξε ότι όταν τα νεαρά αγόρια αν ακολουθούν αυστηρή διατροφή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση της ακμής τους.

Σύμφωνα με έρευνα του Χάρβαρντ, υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στην εμφάνιση ακμής και της καθημερινής κατανάλωσης γάλακτος. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι, σύμφωνα με τους ερευνητές, όσοι έπιναν άπαχο γάλα παρουσίαζαν τα χειρότερα συμπτώματα, με το 44% από αυτούς να έχει σοβαρές πιθανότητες να αποκτήσει σημάδια από την ακμή.

Πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στην επεξεργασία του γάλακτος που αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών που περιέχει.Οι γενικές διατροφικές συνήθειες ωστόσο, έχουν αντίκτυπο στην υγεία του δέρματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα φαγητά που καταναλώνουμε ευθύνονται κατά 25% στη διαδικασία ανάπλασης του δέρματος, καθώς το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου οργάνου του που είναι το δέρμα, χρησιμοποιεί τις βιταμίνες και τις θρεπτικές τροφές για να αναδομηθεί.

Οι τροφές που συμβάλλουν θετικά στην ανάπλαση τη επιδερμίδας είναι οι ντομάτες, τα πορτοκάλια, το σπανάκι, τα καρότα, το πράσινο τσάι, ο τόνος, το κάρδαμο, τα μούρα, οι ξηροί καρποί, το αγγούρι, οι φράουλες, το μάνγκο, η παπάγια, τα βερίκοκα, οι γλυκοπατάτες, και φυσικά το νερό.

Σχόλια αναγνωστών

Γράψτε το σχόλιο σας

Όνομα
Σχόλιο

Βρείτε μας στο Facebook
  • APIVITA BEE RADIANT!