Μαρούλι, ρόκα, λάχανο; Πώς βοηθάνε τον οργανισμό;

Μαρούλι, ρόκα, λάχανο; Πώς βοηθάνε τον οργανισμό;

Δεν υπάρχει σωστή διατροφή που να μην περιλαμβάνει σαλάτα στο μενού της και αυτό γιατί εκτός του ότι μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο γρήγορα κορεσμό, μας βοηθάνε και 
να έχουμε καλή υγεία.

ΜΑΡΟΥΛΙ
1. Καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα: Η περιεκτικότητα του μαρουλιού σε φυτικές ίνες είναι πολύ υψηλή, αφού υπολογίζεται πάνω από 2,1 γρ. φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην κινητικότητα του εντέρου και καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα.

2. Προφυλάσσει από καρκίνο: Το μαρούλι περιέχει σημαντικές ποσότητες καροτενοειδών (α- και β-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, χλωροφύλλη), όπου η πρόσληψη τους έχει συνδεθεί με μειωμένα επεισόδια καρκίνων του πνεύμονα, μαστού, τραχήλου, δέρματος και στομάχου.

3. Βοηθάει στο μεταβολισμό: Το μαγγάνιο που περιέχει βοηθά σημαντικά στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού, ενώ το χρώμιο προστατεύει από τις καρδιακές παθήσεις και αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης C.

4. Προλαμβάνει τη νόσο Αλτσχάιμερ: Αυτό οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα των πράσινων λαχανικών σε φυλλικό οξύ, που μειώνει τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης και συμβάλλει στην υγεία των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου.


ΛΑΧΑΝΟ
1. Ασκεί προστατευτική δράση κατά του καρκίνου: Το λάχανο χάρις στα φυτοσυστατικά σουλφοραφάνη, την ινδόλη και τις ισοθειοκυανιδίνες θεωρείται ότι είναι ένα λαχανικό το οποίο παρέχει προστατευτική δράση κατά του καρκίνου.

2. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες: Είναι πλούσιο σε σελήνιο,βιταμίνη C και βιταμίνη Κ, βιταμίνη Β6 και φυλλικό οξύ καθώς και μαγγάνιο. Επίσης, είναι καλή πηγή θειαμίνης, σιδήρου, μαγνησίου, φωσφόρου, καλίου και ασβεστίου

3. Βοηθάει στο αδυνάτισμα: 1 φλυτζάνι λάχανου αποδίδει μόλις 25 θερμίδες και περιέχουν 3 γραμμάρια φυτικών ινών που καλύπτουν το 10% των ημερήσιων αναγκών μας. Εξαιτίας των φυτικών ινών ο κορεσμός επέρχεται γρήγορα με αποτέλεσμα να χορταίνεις γρηγορότερα.

ΡΟΚΑ
1. Εχει αντικαρκινική δράση: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά τα οποία της προσδίδουν πικρή γεύση και βοηθούν στην αντιμετώπιση των επιβλαβών και καρκινογόνων κυττάρων.

2. Βοηθάει στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού και του νευρικού συστήματος: Η υψηλή της περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β βοηθάει στη καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και του μεταβολισμού. Eπίσης είναι πλούσια σε βιταμίνη C η οποία συντελεί στο σχηματισμό του κολλαγόνου, βοηθάει στην απορρόφηση του σιδήρου και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

3. Αποτελεί πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, βιταμίνης Κ, βιταμίνης Α καθώς και C: Η βιταμίνη Κ συντελεί στη πήξη του αίματος, το φυλλικό οξύ συντελεί σε πολλές λειτουργίες - αντιδράσεις του οργανισμού. Είναι ένα θρεπτικό συστατικό το οποίο πρέπει απαραιτήτως να καταναλώνεται από έγκυες γυναίκες δεδομένου ότι συντελεί στην ανάπτυξη του νευρικού σωλήνα του εμβρύου.



 

Σχόλια αναγνωστών

Γράψτε το σχόλιο σας

Όνομα
Σχόλιο

Βρείτε μας στο Facebook
  • APIVITA BEE RADIANT!