Πέντε ελληνικές «υπερτροφές» που θωρακίζουν την υγεία μας

Πέντε ελληνικές «υπερτροφές» που θωρακίζουν την υγεία μας

Η μεσογειακή διατροφή εκ των πραγμάτων περιλαμβάνει πολλές από αυτές τις υπερτροφές. Σας παρουσιάζουμε πέντε από εκείνες τις τροφές που συναντάμε απλόχερα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

  • Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα έχουν πολύ υψηλή θρεπτική αξία, καθώς περιέχουν μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών, βιταμινών και πολυακόρεστων λιπαρών. Μια μερίδα αμυγδάλων είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Ε, μαγνησίου, πρωτεϊνών, καλίου, ασβεστίου, φωσφόρου και σιδήρου.

  • Ρόδι

Το ρόδι θεωρείται "ο καρπός της ζωής" και συμβολίζει την καλή τύχη, γι αυτό άλλωστε και σπάμε ένα κάθε Πρωτοχρονιά. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε φυτικές ίνες, τα ρόδια βοηθούν την πέψη, την απώλεια βάρους και την υγεία της καρδιάς.

  • Κάπαρη

Αν και σε όλους αρέσει πολύ, σπανίως την αναφέρουμε αλλά η κάπαρη είναι πραγματικά μοναδική, αφού εχει ελάχιστες θερμίδες και αποτελεί πλούσια πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, φυτικών ινών και βιταμίνης C.

  • Δίκταμο

Μελέτες έχουν δείξει ότι το δίκταμο, το οποίο είναι συχνά ένα συστατικό σε τσάι βοτάνων, έχει πολύ ισχυρές αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

  • Κορινθιακή σταφίδα

Η σταφίδα που τρώμε σκέτη ή συνοδεύει το ποτό μας, τις σαλάτες μας ή και τα κυρίως πιάτα μας είναι πολύ σημαντική για την υγεία, γιατί έχει  μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο, κάλιο και βιταμίνη Β.

Σχόλια αναγνωστών

Γράψτε το σχόλιο σας

Όνομα
Σχόλιο


Live roulette games https://roulettegames.live/.

Βρείτε μας στο Facebook
  • APIVITA BEE RADIANT!