Ποιες τροφές εκτός από τα ψάρια βελτιώνουν την όραση

Ποιες τροφές εκτός από τα ψάρια βελτιώνουν την όραση

Συνήθεις  ασθένειες είναι η ωχρά κηλίδα και ο καταρράκτης που προκαλούνται κυρίως από την οξείδωση και την φλεγμονή των οφθαλμών, αλλά έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχουν τροφές που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο αυτό.

Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες C, Ε, β-καροτένιο, ψευδάργυρο και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί επίσης να αποτρέψει τις ασθένειες των ματιών που σχετίζονται με την ηλικία.

Δείτε τις κορυφαίες πηγές αυτών των συστατικών και προσπαθήστε να τις συμπεριλάβετε στο διατροφικό σας πρόγραμμα.

Καλαμπόκι

Το καλαμπόκι πλούσιο σε λουτεΐνη και ζεαξανθίνη. Μία έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Agricultural Food and Chemistry έδειξε ότι το μαγείρεμα για περισσότερη ώρα από το "προβλεπόμενο" αυξάνει την ποσότητα λουτεΐνης και τα επίπεδα αντιοξειδωτικών ανά μερίδα.

Σπανάκι

Ένα φλιτζάνι σπανάκι περιέχει 20,4mg λουτεΐνης και ζεαξανθίνης. Επίσης, όταν το καταναλώνετε βρασμένο, σας βοηθάει να απορροφήσετε καλύτερα τα συστατικά αυτά.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο περιέχει φυτικές ίνες και βιταμίνες C, αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι το μπρόκολο περιέχει επιπλέον σημαντικές ποσότητες β-καροτίνης, λουτεΐνης και ζεαξανθίνης.

Αυγά

Τα αυγά, εκτός από πρωτεΐνη περιέχουν λουτεΐνη, βιταμίνη Ε και ω-3 λιπαρά οξέα.

Πορτοκάλια

Η βιταμίνη C  για την οποία φημίζονται τα πορτοκάλια συμβάλλει στην καλή υγεία του ιστού του ματιού και στην αναζωογόνηση σημαντικών αντιοξειδωτικών, όπως η βιταμίνη Ε.

Σχόλια αναγνωστών

Γράψτε το σχόλιο σας

Όνομα
Σχόλιο

Βρείτε μας στο Facebook
  • APIVITA BEE RADIANT!