Φτιάξτε μαρμελάδα με στέβια

Φτιάξτε μαρμελάδα με στέβια

Το πρωταγωνιστικό φρούτο σε αυτή τη συνταγή για μαρμελάδα είναι τα δυσεύρετα βατόμουρα ή μια ποικιλία από φρούτα του δάσους. Αν όμως δυσκολεύεστε να βρείτε αυτά τα φρούτα, μπορεί να χρησιμοποιήσετε φράουλα, κεράσι, βερίκοκο κ.α.π

Υλικά

  • 1500 gr. βατόμουρα
  • 800 gr. στέβια
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 βανιλίνη

Εκτέλεση 

Τοποθετούμε τα βατόμουρα ή τα φρούτα του δάσους σε μια λεκάνη και πασπαλίζουμε με τη στέβια. Αφού ανακατέψουμε απαλά, τα αφήνουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε προσθέτοντας 250 ml νερό σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε πάντα με απαλές κινήσεις. Η μαρμελάδα θα είναι έτοιμη όταν στέκεται παχύρεστη κι έχει δέσει. Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τη βανιλίνη. Γεμίζουμε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα με την ζεστή μαρμελάδα, τα αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Σχόλια αναγνωστών

Γράψτε το σχόλιο σας

Όνομα
Σχόλιο


1 Σχόλια

  • ΝΟΥΦΡΑΚΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΉΣ 01/12/2015
    ΣΤΕΒΙΑ ΣΕ ΤΙ ΜΟΡΦΉ ; ΚΡΥΣΤΑΛΙΚΗ ΜΕ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ; 1:1, 1:4 ΕΠΕΙΔΉ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΆΦΟΡΕΣ
Βρείτε μας στο Facebook
  • APIVITA BEE RADIANT!