Γιατί πρέπει να καταναλώνουμε πικρές τροφές

Γιατί πρέπει να καταναλώνουμε πικρές τροφές

Σύμφωνα με τους ειδικούς ωστόσο, μπορούμε να «εκπαιδεύσουμε» τον εαυτό μας να καταναλώνει πιο υγιεινές τροφές. Κάθε φορά μάλιστα που καταναλώνετε τροφές όπως πικρά λαχανικά (ρόκα, κατσαρό λάχανο, άνηθος, λαχανάκια Βρυξελλών κ.ο.κ.), αυξάνετε την όρεξή σας για πιο υγιεινές επιλογές.

Πού βοηθούν όμως οι πικρές τροφές;

Απορρόφηση θρεπτικών συστατικών
Οι πικρές τροφές και τα βότανα συμβάλλουν στην ενεργοποίηση των πεπτικών υγρών και την υποστήριξη της πέψης, ενώ ταυτόχρονα ερεθίζουν τους υποδοχείς της γεύσης στη γλώσσα μας, οι οποίοι ενεργοποιούν την παραγωγή ενζύμων και τη ροή της χολής. Αυτό σημαίνει ότι όσο καλύτερα χωνεύετε το φαγητό, τόσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά θα απορροφήσετε από αυτό.

Αποτοξινώνουν το συκώτι
Τροφές που έχουν πικρή γεύση περιέχουν φυτοχημικά που υποστηρίζουν τη λειτουργία του ήπατος, το οποίο διαχειρίζεται τη χοληστερίνη, εξισορροπεί ορμόνες, αποτοξινώνει το αίμα και μεταβολίζει τα λίπη. Είναι συνήθως πλούσια σε βιταμίνες, όπως A, C και Κ και μέταλλα όπως ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο.

Μειώνουν τη λιγούρα για γλυκό
Σύμφωνα με τις συστάσεις, οι ενήλικες πρέπει να καταναλώνουν 8 με 10 φλιτζάνια φρούτα και λαχανικά καθημερινά γιατί περιέχουν φυτικές ίνες που  ελέγχουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους. Οι ειδικοί σημειώνουν, μάλιστα, ότι πρέπει να τρώμε πράσινα λαχανικά, πικρά και μη, για τα θρεπτικά τους συστατικά και τις φυτικές τους ίνες, τα οποία συμβάλλουν στο να μειωθεί η επιθυμία μας για γλυκές τροφές.

Σχόλια αναγνωστών

Γράψτε το σχόλιο σας

Όνομα
Σχόλιο

Βρείτε μας στο Facebook
  • APIVITA BEE RADIANT!