Ποιες τροφές μειώνουν την απορρόφηση σιδήρου;

Ποιες τροφές μειώνουν την απορρόφηση σιδήρου;

Για να έχουμε τα σωστά ποσοστά σιδήρου στον οργανισμό μας πρέπει όχι απλώς να τρώμε τροφές πλούσιες σε σίδηρο, αλλά επιπλέον να τις καταναλώνουμε σε μεγάλες ποσότητες και να επιλέγουμε εκείνες με το μεγαλύτερο ποσοστό απορροφήσιμου σιδήρου. Τα τρόφιμα με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε σίδηρο είναι: μοσχάρι, χοιρινό, πουλερικά, σπανάκι, μπρόκολο, αποξηραμένα δαμάσκηνα, φακές, κόκκινα φασόλια, θαλασσινά, συκώτι και σόγια.

Τα τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C αυξάνουν την απορρόφηση σιδήρου από τον οργανισμό, γι' αυτό καλό είναι να συνδυάζονται με τις τροφές που είναι πλούσιες σε σίδηρο. Για παράδειγμα, συνοδέψτε το σπανάκι ή το μπρόκολο με λεμόνι, αφού έτσι αυξάνετε την απορρόφηση σιδήρου έως και 70%.

Από την άλλη, υπάρχουν 4 τροφές που μειώνουν πολύ την απορρόφηση σιδήρου, όπως το γάλα, το μαύρο τσάι, ο καφές και το κόκκινο κρασί και είναι προτιμότερο να αποφεύγονται έως και 2 ώρες πρίν ή μετά την κατανάλωση των καλών πηγών σιδήρου.

Σχόλια αναγνωστών

Γράψτε το σχόλιο σας

Όνομα
Σχόλιο

Βρείτε μας στο Facebook
  • APIVITA BEE RADIANT!