Η προστασία των μαλλιών μας τους καλοκαιρινούς μήνες είναι εξίσου σημαντική με την προστασία του δέρματος μας!

Οι περισσότερες το ξεχνάμε και το αμελούμε χωρίς να δίνουμε την απαραίτητη σημασία που χρειάζεται. Όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις και θα έχεις λαμπερά και υγιή μαλλιά όλο το καλοκαίρι!

#1 Αντηλιακό μαλλιών! Είναι πολύ απλό να έχεις ένα αντηλιακό μαλλιών μαζί σου και να ψεκάζεις τα μαλλιά σου για να τα προστατέψεις από τον ήλιο! Μπορείς να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με την υφή και το άρωμα! Για καλύτερα αποτελέσματα, αν έχεις βουτήξει, ξέπλυνε τα με λίγο νερό και εφάρμοσε μετά το αντηλιακό..Τέλος χτένισε τα με μια χτένα με αραιά δόντια για να μην σπάσει η τρίχα σου!

#2 Leave your hat on! Μπορείς να  φοράς ένα καπέλο όταν κάνεις ηλιοθεραπεία ή αν δεν σου αρέσει ένα μαντήλι το οποίο πέρα από προστασία θα σου δώσει και style!

#3 Εάν τα μαλλιά σου είναι ξηρά και αφυδατωμένα, πριν από το αντηλιακό spray άπλωσε από τη μέση του μήκους τους μέχρι τις άκρες ένα conditioner για βαθιά ενυδάτωση.

#4 Απέφυγε το πολύ ζεστό νερό για το λούσιμο των μαλλιών. Για περισσότερη λάμψη, ξέπλυνε τα μαλλιά μετά τη μάσκα ή το conditioner με χλιαρό ή κρύο νερό!

#5 Όταν γυρίσεις σπίτι, φρόντισε να χρησιμοποιήσεις κάποιο ειδικό σαμπουάν για μετά τον ήλιο (after sun shampoo), η ένα σαμπουάν επανόρθωσης και θρέψης με πολλούς ενυδατικούς παράγοντες!

Όπως και να αποφασίσεις να προστατέψεις τα μαλλιά σου, απλά μην το αφήνεις γιατί κανείς δεν θέλει να έχει ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά!

Διάβασε ακόμα: Nα επιλέξω φυσικά ή χημικά φίλτρα στο αντηλιακό μου;