Ποιος περίμενε να ακούσει ότι η pizza είναι καλύτερη επιλογή από τα δημητριακά; Εμείς πάντως όχι!

Σκέφτεσαι μονίμως την διατροφή σου και θέλεις να επιλέγεις τα πιο υγιεινά γεύματα και διαβάζεις κάτι τέτοιο και λες ότι κάτι πάει λάθος!

Σύμφωνα με την διατροφολόγο Chelsey Amer , MS, RDN, CDN, ένα μεσαίο κομμάτι pizza και ένα μπολ δημητριακών με πλήρες γάλα περιέχουν σχεδόν την ίδια ποσότητα θερμίδων!

Βέβαια ποιος τρώει μόνο ένα κομμάτι pizza;;;

Ωστόσο, η pizza περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη, η οποία θα σας κρατήσει χορτάτους το πρωί! Επιπλέον, ένα κομμάτι pizza περιέχει περισσότερο λίπος αλλά πολύ λιγότερη ζάχαρη από τα περισσότερα δημητριακά!

Παραδέχτηκε βέβαια ότι η pizza δεν είναι ακριβώς ένα υγιεινό φαγητό και δεν μπορεί να θεωρηθεί μια θρεπτική επιλογή για την καθημερινότητα μας!

"Ενώ είναι αλήθεια ότι η πίτσα μπορεί να είναι ένα καλά ισορροπημένο γεύμα που περιέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και απαραίτητα λίπη, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μια πιο υγιεινή επιλογή πρωινού από τα δημητριακά", εξηγεί ο Thermian Lambert, ο διατροφολόγος της Harley Street στο The Independent.

Φυσικά έχει σημασία και τι pizza θα φας αλλά και τι δημητριακά!

 

Ορισμένα δημητριακά περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και δεν έχουν καθόλου πρωτεΐνη ή υγιεινά λίπη για να σε κρατήσουν χορτάτη!

"Ένα υγιές και καλά ισορροπημένο πρωινό περιλαμβάνει ιδανικά μια σημαντική ποσότητα πρωτεΐνης ", λέει ο Lambert. Αυτό είναι κάτι που τα δημητριακά μπορεί να μην έχουν. Πρέπει επίσης να γνωρίζουμε την προστιθέμενη περιεκτικότητα ζάχαρης στα δημητριακά, καθώς μπορεί να είναι εκπληκτικά υψηλή.

Αν σου αρέσουν πολύ τα δημητριακά, διάλεξε αυτά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρόσθεσε μερικούς σπόρους ή καρύδια για να boost-άρεις την πρωτείνη!

Διάβασε επίσης: Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας: Μύθος ή αλήθεια;;


Αν πάλι θες να φας pizza διάλεξε μια με ισορροπία σε υδατάνθρακες, λίπη και πρωτεΐνη αρκεί να μην περιέχει ανθιυγιεινά συστατικά γιατί… ποιος λέει ότι δεν μπορούμε να φάμε pizza για πρωινό;;;