Όμως, το βάψιμο δεν αλλάζει την πραγματική τους κατάσταση και αυτό που μας απασχολεί κυρίως είναι η υγεία, όχι μόνο η αισθητική. Το ζήτημα αυτό δεν είναι τόσο επιφανειακό όσο φαίνεται και για να εκπέμπουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα προς τα έξω, συγκεντρώσαμε για εσάς ορισμένες ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές για να αποκτήσουν και πάλι τα άκρα σας την παλιά τους αίγλη.

Λεμόνι για φυσική λεύκανση
Μία εξαιρετικά οικονομική και αποτελεσματική επιλογή για φυσική λεύκανση είναι ο χυμός λεμονιού. Αν κάθε βράδυ για μία εβδομάδα, ή και περισσότερο σε περίπτωση που κρίνεις ότι σου χρειάζεται, βούτα για 15-30 λεπτά τα νύχια σου σε μία λεκάνη με χλιαρό νερό στο οποίο θα έχεις στύψει λεμόνι και τα τρίβεις με λίγο βαμβάκι, τα αποτελέσματα πραγματικά θα σε εκπλήξουν. Χρειάζεσαι, βέβαια, για όπλο την υπομονή σας καθώς δεν πρόκειται για μία τεχνική την οποία ακολουθείς μόνο μία και όλα θα αλλάξουν μαγικά!

Αμυγδαλέλαιο για ενυδάτωση και ανάπλαση
Πρόκειται για την καλύτερη θεραπεία για να ενυδατώσεις και να αναπλάσεις την επιφάνεια των νυχιών την οποία, μάλιστα, μπορείς να ακολουθήσεις και κάθε φορά πριν το βάψιμό τους. Βάζε πάνω τους λίγο αμυγδαλέλαιο και κάνε ελαφρύ μασάζ. Θα δυναμώσει και τα νύχια, θα μαλακώσει και τα πετσάκια το αμυγδαλέλειο, άρα 2 σε 1.

Μη βάφετε συνέχεια τα νύχια σας
Ούτε να τα βάφεις συνέχεια είναι καλό για την υγεία τους ούτε και να τα βάφεις αμέσως μόλις τα έχεις ξεβάψει. Τα νύχια μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός και για να είναι υγιή, χρειάζονται χρόνο για να αναπνεύσουν. Χρειάζεται για μερικές ημέρες να μην έχουν πάνω τους προϊόντα και συστατικά τα οποία προκαλούν φθορές.

Προσέξτε τις καθημερινές σας συνήθειες
Αν πλέον το χρώμα των νυχιών σας δεν είναι λευκό κι αν είσαι βέβαιη ότι δεν έχεις κάποια έλλειψη βιταμινών, τότε καλό θα ήταν να αρχίσεις να αναρωτιέσαι για τις καθημερινές σου συνήθειες. Κάποιες από αυτές που χρειάζονται την προσοχή σου είναι η ονυχοφαγία, το έντονο άγχος, το κάπνισμα και η κακή διατροφή.

Διάβασε επίσης: 5 beauty λάθη που δείχνουν την επιδερμίδα σου κουρασμένη