Πάντα υπάρχει χρόνος. Έχω προϊόντα και μάσκες σε ειδικό μέγεθος σε ένα τσαντάκι στο αυτοκίνητό μου. Όταν πέσω σε τρελή κίνηση (εννοείται, σταματάω στο πλάι ή σε ένα κολλημένο κόκκινο φανάρι), βάζω serum, μάσκα για τα μάτια, τζελ θρέψης για τα φρύδια και ό,τι άλλο προλαβαίνω!

Κάνω μασάζ προσώπου για να προλάβω τις ρυτίδες. Πολλοί άνθρωποι (του εαυτού μου συμπεριλαμβανομένου) ταλαιπωρούμε το πρόσωπό μας στον ύπνο, με αποτέλεσμα περισσότερες ρυτίδες και πόδι της χήνας στα μάτια. Για να χαλαρώσω το πρόσωπό μου κάνω πιεσοθεραπεία προσώπου για μερικά λεπτά πριν κοιμηθώ. Κάνε απαλές πιέσεις πάνω από το μεσόφρυο, στους κροτάφους και δίπλα στα ρουθούνια σου, κρατώντας 10 δευτερόλεπτα κάθε πίεση.

Ενυδάτωσε το δέρμα σου από μέσα προς τα έξω – και απ’ έξω προς τα μέσα. Παρά τα όσα ακούς, το νερό που πίνεις δεν μεταφράζεται σε σωστή ενυδάτωση του δέρματος. Είναι σημαντικό να ενυδατώνεις το δέρμα σου απ’ έξω με serum, κρέμες και ενυδατικά σπρέι.

Aπόφυγε τα καυτά ντους. Ποτέ δεν πλένω το πρόσωπό μου με ζεστό νερό – είναι πολύ σκληρό για το δέρμα. Μόνο χλιαρό νερό!

Βάζε πρώτα αντηλιακό στο λαιμό, το στήθος και τα χέρια σου. Βάλε αντηλιακό στο λαιμό, το στήθος και τα χέρια πριν από το πρόσωπο – αυτές οι περιοχές γερνάνε πιο γρήγορα και είναι πιο δύσκολο να τις βελτιώσεις απ’ ότι το πρόσωπο. Και συνήθως ξεχνάμε να τους βάλουμε αντηλιακό παρότι είναι εξίσου εκτεθειμένες με το πρόσωπο.

Διάλεξε μενού με ω3 λιπαρά οξέα όπως σολομό και αβοκάντο που προσφέρουν νεανική όψη. Απέφυγε τα αμυλούχα λαχανικά και τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες στη διατροφή σου όπως λευκό ψωμί και αλεύρι.

Άφησε τα χείλη σου να σου δείξουν τη beauty routine που χρειάζεται κάθε μέρα η επιδερμίδα σου. Αφού είναι πιο ευαίσθητα και δείχνουν πιο άμεσα τις ανάγκες σου. Αν για παράδειγμα τα χείλη είναι αφυδατωμένα, τότε και η επιδερμίδα σου έχει ανάγκη από ενυδάτωση.