Οι κανόνες ομορφιάς τους οποίους δεν πρέπει να αγνοείς αν θες να κρατήσεις την επιδερμίδα σου φρέσκια, τα μαλλιά σου υγιή, τα νύχια σου όμορφα είναι οι παρακάτω:

Δεν πλένεις τα πινέλα σου: Μην προσπερνάς την καθαριότητα των πινέλων σου γιατί δεν προλαβαίνεις. Εκτός ότι το αποτέλεσμα του μακιγιάζ σου δεν θα είναι καλό καθώς αναμειγνύονται τα υπολείμματα των καλλυντικών, στα πινέλα οφείλονται και τα μικρά μπιμπικάκια που βγάζεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Φοράς bronzer σε όλο σου το πρόσωπο: Αν θες να δώσεις χρωματάκι στο πρόσωπό σου, καλύτερα εφάρμοσε ένα self-tan, γιατί ειδικά το χειμώνα το bronzer δείχνει πολύ ξένο πάνω σου. Bronzer βάζουμε λίγο στη μύτη, στα μάγουλα και στο μέτωπο.
Κοιμάσαι με το μακιγιάζ σου: Το ξέρεις, το έχεις ακούσει πολλές φορές, το να κοιμάσαι χωρίς να έχεις ξεβαφτεί είναι πολύ κακό! Ακόμα κι αν δεν έχεις κουράγιο να κάνεις όλη τη βραδινή καθαριότητα, υπάρχουν πάντα τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ που μπορείς να έχεις στο κομοδίνο σου.
Φοράς συνέχεια αδιάβροχη μάσκαρα: Αν δεν είσαι πρωταθλήτρια της κολύμβησης, καλό θα ήταν να αποφεύγεις την καθημερινή χρήση της γιατί τα συστατικά της καταστρέφουν τα βλέφαρά σου. Επίσης είναι πολύ δύσκολη η αφαίρεσή της, με αποτέλεσμα να τρίβεις τα μάτια σου συνέχεια και χωρίς λόγο.
Δεν βάζεις βάση στο μανικιούρ σου: Αν αναρωτιέσαι γιατί το μανικιούρ που έκανες μόνη στο σπίτι σου δεν κρατά περισσότερες από δυο μέρες, τότε σίγουρα έχεις ξεχάσει να βάλεις βάση. H βάση (coat base) βελτιώνει το αποτέλεσμα και δίνει διάρκεια στο βερνίκι.
Φοράς πολύ foundation: Δεν υπάρχει λόγος να καλύπτεις όλο σου το πρόσωπο με foundation και να μοιάζεις κάθε φορά σαν να φοράς μάσκα! Απλά, επικεντρώσου στις περιοχές που το χρειάζονται (T-bone, γύρω από τη μύτη, κάτω από τα μάτια).
Βάζεις λάθος το ρουζ σου: Για να μη δείχνεις σαν να έχεις δυο μεγάλους κύκλους στα μαγουλά σου, εφάρμοσε το ρουζ σου απαλά από τα «μήλα» προς τα ζυγωματικά και τελικά προς τους κροτάφους.
Βάφεσαι ενώ ο φωτισμός δεν είναι σωστός: Φρόντισε να βάφεσαι σε δωμάτιο με καλό φως για να μη βάζεις περιττή ποσότητα μακιγιάζ.