Πολλές οι απορίες για ένα πρόβλημα που είναι εφιάλτης για τις περισσότερες γυναίκες! Ας δούμε όμως κάποιες απαντήσεις σε κάποια βασικά ερωτήματα που μας απασχολούν όλες!

Τι ακριβώς είναι τελικά η κυτταρίτιδα;

Πρόκειται για μια κατάσταση που πλήττει το 90 τοις εκατό των γυναικών και το 10 τοις εκατό των ανδρών, κυρίως σε βιομηχανικά έθνη. Καθώς οι γυναίκες αρχίζουν να πλησιάζουν την εμμηνόπαυση, τα οιστρογόνα αρχίζουν να μειώνονται. Αλλά από τα 25 έως τα 35 αρχίζουμε να βλέπουμε την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Τα οιστρογόνα έχουν αντίκτυπο στα αιμοφόρα αγγεία. Όταν τα οιστρογόνα αρχίζουν να μειώνονται, έχουμε μειωμένη κυκλοφορία. Με μειωμένη κυκλοφορία, παίρνουμε λιγότερο οξυγόνο στην περιοχή αυτή και με αυτό βλέπουμε μείωση της παραγωγής κολλαγόνου .... [Επίσης, αυτή τη στιγμή] τα λιπώδη κύτταρα αρχίζουν να γίνονται μεγαλύτερα, αρχίζουν να προεξέχουν μέσω του κολλαγόνου [και να γίνονται το ανώμαλο λίπος που είναι γνωστό ως κυτταρίτιδα].

Οι γυναίκες τείνουν να έχουν κυτταρίτιδα γύρω από τα γόνατα, τα “ψωμάκια” στους μηρούς και τους γλουτούς, επειδή έχουν τρεις στρώσεις λίπους σε αυτές τις περιοχές [αντί για ένα μόνο]. Οι γυναίκες έχουν επίσης τρία επίπεδα λίπους στο στομάχι και στις περιοχές του τρικεφάλου.

 

Γιατί οι γυναίκες έχουν κυτταρίτιδα περισσότερο από τους άνδρες;


Η δομή του κολλαγόνου, η κύρια πρωτεΐνη του συνδετικού ιστού, στις γυναίκες έχει την εμφάνιση ενός φράχτη, ενώ στους άνδρες φαίνεται να έχει μια “ πλέξη” γεγονός που κάνει πιο εύκολο να κρατήσει το λίπος καλύτερα. Έτσι μπορείτε να δείτε ότι η διασταυρούμενη δομή είναι πολύ ισχυρότερη [και θα κρατήσει το λίπος καλύτερα].

Επίσης, Το οιστρογόνο «φτιάχνει» το λίπος ενώ η τεστοστερόνη διασπά το λίπος. Έτσι, ένα γυναικείο σώμα είναι βασικά – είμαστε καταδικασμένες - γενετικά σχεδιασμένο για να είναι ένας χώρος για την ανάπτυξη της κυτταρίτιδας. Οι άντρες έχουν ένα στρώμα λίπους σε ολόκληρο το σώμα τους!

Σήμερα βλέπουμε νεότερες γυναίκες να αναπτύσσουν κυτταρίτιδα - οι γυναίκες στην εφηβεία τους έχουν κυτταρίτιδα. Γιατί όμως; Τα υπερβολικά οιστρογόνα καθιστούν τα λιπώδη κύτταρα μεγαλύτερα, έτσι ... οι νεότερες γυναίκες που είναι υπέρβαρες μπορεί να έχουν κάτι που ονομάζεται κυριαρχία οιστρογόνων, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν υπερβολικά οιστρογόνα ή / και τρώνε τρόφιμα [όπως σόγια] που έχουν συστατικά που μιμούνται τα οιστρογόνα.

Θέλεις πιο λεία επιδερμίδα; Οι πιο αποτελεσματικές αγωγές είναι εδώ!

Πόσο μεγάλο ρόλο παίζουν τα γονίδια σε επίπεδα κυτταρίτιδας;


Υπάρχει γενετική συσχέτιση ή προδιάθεση για κυτταρίτιδα. Αλλά μόνο επειδή έχεις το γενετικό συστατικό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το αναπτύξεις εάν κάνεις τα σωστά πράγματα: υγιεινή διατροφή, άσκηση και όχι πιεστικά εσώρουχα.

Διάβασε επίσης: Χρήσιμα tips για να πεις αντίο στην όψη φλοιού πορτοκαλιού!