# 1

"Ακόμη και αν ένα προϊόν μπορεί να μην με βοηθήσει, τουλάχιστον δεν θα με βλάψει."

Είναι καλύτερο να μην υποθέσουμε ότι αυτό θα είναι πάντα αλήθεια. Όταν καταναλώνονται σε αρκετά μεγάλες ποσότητες, για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ή σε συνδυασμό με ορισμένες άλλες ουσίες, όλες οι χημικές ουσίες μπορεί να είναι τοξικές, συμπεριλαμβανομένων θρεπτικών συστατικών, φυτικών συστατικών και άλλων βιολογικά δραστικών συστατικών.

# 2

"Όταν βλέπω τον όρο" φυσικό ", αυτό σημαίνει ότι ένα προϊόν είναι υγιεινό και ασφαλές."

Οι καταναλωτές μπορούν να παραπλανηθούν εάν υποθέσουν ότι ο όρος αυτός εξασφαλίζει την υγιεινή ή ότι αυτές οι τροφικές ουσίες έχουν αναγκαστικά πιο ήπια αποτελέσματα, γεγονός που τους καθιστά ασφαλέστερους από ό, τι τα φάρμακα. Ο όρος "φυσικό" στις ετικέτες δεν είναι καλά καθορισμένος και μερικές φορές χρησιμοποιείται διφορούμενα για να υποδηλώνει αδικαιολόγητα οφέλη ή ασφάλεια. Για παράδειγμα, πολλά προϊόντα απώλειας βάρους ισχυρίζονται ότι είναι "φυσικά" ή "φυτικά", αλλά αυτό δεν τα κάνει απαραίτητα ασφαλή. Τα συστατικά τους μπορεί να αλληλεπιδράσουν με φάρμακα ή να είναι επικίνδυνα για άτομα με ορισμένες ιατρικές καταστάσεις.

# 3

"Ένα προϊόν είναι ασφαλές όταν δεν υπάρχουν προειδοποιητικές πληροφορίες στην ετικέτα του προϊόντος".

Οι κατασκευαστές συμπληρωμάτων διατροφής δεν μπορούν απαραίτητα να περιλαμβάνουν προειδοποιήσεις σχετικά με ενδεχόμενες δυσμενείς επιπτώσεις στις ετικέτες των προϊόντων τους. Εάν οι καταναλωτές θέλουν να μάθουν για την ασφάλεια ενός συγκεκριμένου συμπληρώματος διατροφής, θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με τον κατασκευαστή του συγκεκριμένου εμπορικού σήματος. Είναι ευθύνη του κατασκευαστή να διαπιστώσει ότι το συμπλήρωμα που παράγει ή διανέμει είναι ασφαλές και ότι υπάρχουν τεκμηριωμένες ενδείξεις ότι οι ισχυρισμοί της ετικέτας είναι αληθείς και όχι παραπλανητικοί.

# 4

"Η ανάκληση ενός επιβλαβούς προϊόντος εγγυάται ότι όλα αυτά τα επιβλαβή προϊόντα θα αφαιρεθούν αμέσως και εντελώς από την αγορά."

Η ανάκληση ενός προϊόντος από ένα συμπλήρωμα διατροφής είναι εθελοντική και ενώ πολλοί κατασκευαστές κάνουν το καλύτερο, η ανάκληση δεν αφαιρεί απαραιτήτως όλα τα επιβλαβή προϊόντα από την αγορά.

Δες εδώ όλα τα συμπληρώματα διατροφής