Ρωτώντας τους ειδικούς και αναζητώντας τα σωστά tips για την εφαρμογή της κρέμας ματιών καταλήξαμε ότι η κρέμα ματιών είναι σχεδόν σε κάθε γυναίκα απαραίτητη άσχετα από την ηλικία.

Κι αυτό γιατί τα μάτια είναι η πιο ευαίσθητη περιοχή του προσώπου και καταπονούνται από την καθημερινότητα καθώς επίσης εμφανίζουν γρηγορότερα ρυτίδες, λόγω ηλικίας αλλά και έκφρασης.

Η κρέμα ματιών δεν έχει ηλικία, όπως συμβαίνει με τις κρέμες προσώπου.

Η κάθε κρέμα πρέπει να έχει ενυδατικά στοιχεία και βιταμίνες που θα συντηρούν και θα φροντίζουν την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Όσο μεγαλώνουμε απλά πρέπει να βρίσκουμε μία πιο ενισχυμένη κρέμα σε υαλουρονικό αλλά και βιταμίνες για να κάνει αντιγήρανση και να προλαμβάνει το πόδι της χήνας.

Για πιο εντατική φροντίδα, καλό είναι να χρησιμοποιούμε και serum πριν την κρέμα στα μάτια. Βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση της κρέμας και έχει πολλαπλά οφέλη για τα μάτια σας.

Ο τρόπος εφαρμογής παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητα, επομένως χρειάζεται προσοχή στο πως θα βάλουμε την κρέμα για να μην προκαλέσουμε ερεθισμούς. Καλό είναι να ακολουθούμε κυκλικές κινήσεις απλώνοντας την κρέμα γύρω από τα μάτια ταμποναριστά, μακριά από τα βλέφαρα. Καλό είναι να ακολουθούμε το κοκαλάκι γύρω από τα μάτια. Είναι ένα τρόπος για αποφύγουμε να ερεθίσουμε την περιοχή.

Τα 2 συστατικά που πρέπει να έχει η κρέμα ματιών μας είναι το υαλουρονικό οξύ και η Βιταμίνη Ε.

Προσοχή! Η χρήση της κρέμας προσώπου στην περιοχή γύρω από τα μάτια πρέπει να αποφεύγεται. Είναι πολύ πιθανό τα συστατικά της κρέμας να επηρεάζουν αρνητικά τη λεπτή κι ευαίσθητη περιοχή των ματιών.