Με μικρά tips μπορείτε να μείνετε fit ακόμα και το καλοκαίρι, που δεν ακολουθείτε πιστά το πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής σας.

✓ Μην πιείτε πολύ αλκοόλ. Μπορεί η ζέστη να σας προκαλεί για μία κρύα μπύρα, αλλά κανείς δεν σταματάει στη μία. Η διάθεση όλων τραβάει και δεύτερο ή και τρίτο ποτηράκι. Το μέτρο είναι η μόνη λύση για να αποφύγετε τις περιττές θερμίδες και την αφυδάτωση που προκαλούν τα ποτά. Προτιμήστε λευκό, παγωμένο κρασί που έχει λίγες θερμίδες.

✓ Ο ύπνος είναι χρήσιμος και τους καλοκαιρινούς μήνες. Φροντίστε να κοιμάστε καλά και να συμπληρώνετε το απαραίτητο 8ωρο. Θυμηθείτε πριν και μετά τον ύπνο να πιείτε ένα ποτήρι δροσερό νερό για να κρατήσετε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο.

✓ Τα spicy φαγητά είναι ένας τρόπος να μην αυξήσετε το βάρος σας. Δημιουργούν πιο εύκολα την αίσθηση της πληρότητας κι έτσι αποφεύγεται η κατανάλωση επιπλέον ποσότητας φαγητού.

✓ Αν δεν πάτε γυμναστήριο, κάντε μια άλλη δραστηριότητα τώρα που μεγάλωσε η μέρα. Μειώστε τις φορές ή την ώρα που ξοδεύετε στο γυμναστήριο, αλλά προσπαθήστε να μην το παρατήσετε. Μπορείτε ακόμα να βρείτε εναλλακτικές δραστηριότητες που θα σας διασκεδάζουν και θα σας κρατήσουν σε φόρμα.

✓ Μην αποφεύγετε τον καφέ αφού σύμφωνα με έρευνες η καφεΐνη ενεργοποιεί τον μεταβολισμό. Φυσικά δεν εννοώ τους καφέδες- τούρτες με τα άπειρα toppings και την παχυντική σαντιγί.