Για να δείχνει η επιδερμίδα μας όμορφη και υγιής θα πρέπει να τη φροντίζουμε σε καθημερινή βάση. Ξέρεις όμως, ποια είναι τα πιο συχνά και σημαντικά λάθη που κάνεις και δείχνουν την επιδερμίδα σου κουρασμένη; Μήπως ήρθε η ώρα να τα επισημάνεις και να τα σταματήσεις άμεσα;

1. Δεν χρησιμοποιείς συχνά ενυδατική κρέμα προσώπου

Ο πιο συνηθισμένος λόγος που το πρόσωπό σου δείχνει αφυδατωμένο και κουρασμένο είναι η έλλειψη ενυδατικής. Επίλεξε μία καλή κρέμα προσώπου, που θα σου προσφέρει και αντηλιακή προστασία. Καλό είναι να βάζεις την ενυδατική σου κρέμα πρωί και βράδυ, μετά το καθαρισμό.

2. Εφαρμόζεις με λάθος τρόπο το make up σου

Μήπως το παρακάνεις με την ποσότητα του foundation; Μήπως αφήνεις μερικά σημεία ακάλυπτα; Μήπως χρησιμοποιείς λάθος τόνο που δεν ταιριάζει στην απόχρωση της επιδερμίδας σου και σε κάνει να δείχνεις χλωμή; Βρες το κατάλληλο χρώμα για το πρόσωπό σου και δοκίμασε να το εφαρμόζεις σε κάθε σημείο με ένα πινέλο, ώστε να έχει καλύτερη εφαρμογή και να μην μένει προιόν στο χέρι σου..

3. Είσαι υπερβολική με το eyeliner

Αν εφαρμόζεις περισσότερο απ’ ότι χρειάζεσαι, τα μάτια σου θα δείχνουν πιο μικρά και αρκετά κουρασμένα. Δοκίμασε μία ανοιχτόχρωμη απόχρωση που θα τα τονίσει και το συνολικό αποτέλεσμα θα δείχνει πιο φρέσκο. Επίσης, ένα μυστικό για ξεκούραστο βλέμμα είναι να βάζεις λευκό μολύβι μέσα στο κάτω βλέφαρο.

4. Δεν ανανεώνεις το μακιγιάζ σου μέσα στη μέρα

Έχουν περάσει αρκέτες ώρες από τη στιγμή που βάφτηκες και έχει “χαλάσει” η γραμμή του eyeliner, ενώ το ρουζ και το κραγιόν σου έχουν εξαφανιστεί. Είναι λογικό και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να τα ανανεώσεις. Ένα φρεσκάρισμα αρκεί!

5. Ξεχνάς το ρουζ σου

Το ρουζ είναι ίσως ένα από τα βασικά καλλυντικά στο νεσεσέρ σου και στο μακιγιάζ σου, καθώς χαρίζει στο πρόσωπό σου μία φρέσκια και λαμπερή όψη. Αν δεν προλαβαίνεις να δημιουργήσεις ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ, λίγο ρουζ και λίγη μάσκαρα, θα δεις πως κάνουν θαύματα.