Κατά τη διάρκεια των διακοπών μας όχι μόνο δεν χάσαμε κιλά, αλλά πήραμε κιόλας με αποτέλεσμα να έχουν ρίξει την ψυχολογία μας. Ευτυχώς υπάρχει πάντα τρόπος να απαλλαχτείς από τα περιττά κιλά εύκολα και γρήγορα.

1.Detox: Μετά τις διακοπές θα πεινάς περισσότερο, θα έχεις ακόμα όρεξη να πιείς ένα cocktail παραπάνω και δεν θα θυμάσαι να ετοιμάσεις μια σαλάτα μαζί με το μεσημεριανό. Για αυτό επίτρεψε στον εαυτό σου να επιστρέψει στις παλιές, υγιεινές διατροφικές σου συνήθειες αποφεύγοντας το αλκοόλ, μειώνοντας σταδιακά τις ποσότητες και κάνοντας πάντα όσο το δυνατό πιο υγιεινές επιλογές στα γεύματα.

2.Μην τρως έξω: Η επιστροφή από τις διακοπές συνοδεύεται με μια μικρή μελαγχολία, όμως, αν ξεκινήσεις να μαγειρεύεις όχι μόνο θα κάνεις κάτι δημιουργικό και ευχάριστο αλλά θα καταφέρεις να χάσεις και πιο εύκολα τα κιλά των διακοπών. Απέφυγε τα φαγητά από έξω, ακόμα και τις σαλάτες καθώς έχουν σάλτσες που μόνο διαιτητικές δεν είναι.

3.Ξεκίνα γυμναστική: Σίγουρα η συνδρομή σου για το γυμναστήριο δεν έχει λήξει ακόμα, για αυτό μην αφήσεις τις μέρες να περνούν και ξεκίνα αμέσως γυμναστική. Ακόμα κι αν δεν θέλεις να πας γυμναστήριο, περπάτησε, κάνε ποδήλατο ή κάποιο άθλημα ή ακόμα και χορό, όλα αυτά θα σε βοηθήσουν να βρεις γρήγορα τη φόρμα σου.

4.Μην τρως πριν κοιμηθείς: Την ώρα που πέφτεις για ύπνο καλό είναι να πεινάς λίγο να έχεις δηλαδή φάει ικανοποιητικά, αλλά όχι να έχεις χορτάσει. Καλό είναι να φας 3 ώρες πριν πέσεις για ύπνο.

5.Μην βιάζεσαι: Κάποιοι άνθρωποι επιστρέφουν στα κανονικά τους κιλά γρήγορα και κάποιοι χρειάζονται 1-2 μήνες. Μην βιάζεσαι, εάν κάνεις τις σωστές επιλογές και δεν συνεχίσεις να τρως όπως στις διακοπές , τότε γρήγορα θα χάσεις το επιθυμητό βάρος. Σημασία δεν έχει πότε θα χάσεις αυτά τα κιλά αλλά να τα διατηρήσεις.