Όταν φτάνει το βράδυ αγωνίζεστε για να κρατήσετε τις υγιεινές συνήθειες που έιχατε όλη μέρα για να μην πέσετε με τα μούτρα στα πατατάκια και στα μπισκότα, συχνά όμως υποκύπτετε σε τέτοιους πειρασμούς και λαμβάνετε πολλές θερμίδες.

Όμως, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι βραδινές σας συνήθειες έχουν σημαντική επίδραση στην αυξομείωση του βάρους σας. Δοκιμάζοντας τις παρακάτω συμβουλές θα μπορέσετε να μειώσετε τις βραδινές λιγούρες και να χάσετε τα κιλά που επιθυμείτε.

Βουρτσίστε τα δόντια σας
Το βράδυ καθώς βλέπετε τηλεόραση το σακουλάκι με τα πατατάκια σας φαίνεται πολύ δελεαστικό, πρέπει να κάνετε κάτι ώστε να αντισταθείτε στον πειρασμό. Μια λύση είναι να βουρτσίσετε τα δόντια σας αμέσως μετά το τελευταίο γεύμα της ημέρας. Μια δροσερή αναπνοή μπορεί να σας αποτρέψει από το νυχτερινό τσιμπολόγημα.

Κρύψτε τα σνακ
Αν έχετε συνηθίσει να τρώτε σνακ καθώς βλέπετε την αγαπημένη σας ταινία, τότε κάντε κάποιες αλλαγές στην κουζίνα σας. Για παράδειγμα βάλτε τα παχυντικά σνακ σε μέρη κρυμμένα, ώστε να μην τα βλέπετε συχνά. Επίσης, τοποθετήστε τα υγιεινά τρόφιμα, μπροστά για να έχετε συχνή οπτική επαφή τους.

Τρώτε μικρά και συχνά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας
Είναι πολύ σημαντικό να τρώτε μικρά και συχνά γεύματα, γιατί έτσι δεν θα πεινάτε και θα φάτε λιγότερο το βράδυ. Ενώ αν μένετε όλη την ημέρα νηστικοί, με το γυρίσετε στο σπίτι θα πέσετε με τα μούτρα στο φαγητό.

Πηγαίνετε στο κρεβάτι νωρίς
Περίπου το 30% των Αμερικανών ενηλίκων δεν κοιμούνται σωστά, σύμφωνα με το Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Μελέτες έχουν δείξει επίσης, ότι ο ύπνος παίζει σημαντικό ρόλο τη ρύθμιση του σωματικού βάρους. Κατά μέσο όρο, οι ενήλικες χρειάζονται περίπου 7-8 ώρες ύπνου κάθε νύχτα.

Χαλαρώστε με υγιείς διεξόδους αντί του φαγητού
Αν ένας τρόπος για να χαλαρώσετε μετά από μια αγχωτική ημέρα είναι να δείτε τηλεόραση τότε πολύ πιθανό να φάτε και σίγουρα θα πάρετε κιλά. Επιλέξετε κάτι άλλο για να χαλαρώσετε, όπως να πάτε για έναν περίπατο ή να διαβάσετε ένα βιβλίο.