Σου μοιάζει αδύνατον: να ξυπνήσεις το πρωί μέσα στην ενέργεια όπως σε όλους μας ή μάλλον στους περισσότερους και απορείς πως κάποιοι είναι γεμάτη ενέργεια και διάθεση κάθε πρωί. Ιδίως τώρα που ο καιρός έχει «βαρύνει», το πάπλωμα δείχνει περισσότερο ελκυστικό απ’ οτιδήποτε άλλο. Κι όμως, μελέτες και έρευνες, όπως και άνθρωποι με σπουδαία επιτεύγματα στο βιογραφικό τους, έχουν υποδείξει τον τρόπο για να ξεκινάει η μέρα σου δυναμικά.

 

Διάβασε επίσης: Σοκολατένιο κέικ στο πρωινό σου και τα οφέλη για το μυαλό

 

Υπάρχουν, λοιπόν, κάποια πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις το πρωί, αν θες αυτή να ξεκινήσει καλά, και με τη διάθεσή σου ανεβασμένη:

 

  • Μη χουζουρεύεις: Το χουζούρεμα επιστρέφει το μυαλό σου σε κατάσταση ύπνου! Θα ξανακοιμηθείς, και όταν ξυπνήσεις ξανά, θα νιώθεις ζαβλακωμένη!
  • Μην πίνεις καφέ: Ο οργανισμός μας παράγει μια ορμόνη, την κορτιζόλη, που μας κάνει να νιώθουμε ότι ξυπνήσαμε. Η καφεϊνη επηρρεάζει την παραγωγή της ορμόνης και σταδικά μέσα στα χρόνια γινόμαστε περισσότερο εξαρτημένοι από την καφεϊνη με αποτέλεσμα να παράγουμε λιγότερη κορτιζόλη.
  • Μην τσεκάρεις τα email σου: Το συναίσθημα πίσω απ’ αυτό λέει ότι διαβάζεις τα email – ή τσεκάρεις τα social σου- γιατί νιώθεις ότι κάτι μπορείς να έχασες από χτες! Όμως, αυτός ο φόβος δεν σε βοηθά να δεις την κάθε μέρα σαν μια καινούργια αρχή.
  • Μην κάθεσαι στο κρεβάτι : Αντί να περνάς τον χρόνο σου στο κρεβάτι, αφιέρωσέ τον στην άσκηση. Η άσκηση πριν το πρωινό, σύμφωνα με μελέτες, σε βοηθά να χάσεις βάρος πιο γρήγορα. Επίσης, μην κάθεσαι στο σκοτάδι, ο οργανισμός χρειάζεται το φως για να ξυπνήσει και να τεθεί σε εγρήγορση!
  • Να τρως κέικ για πρωινό: Μια έρευνα έδειξε ότι άτομα που έτρωγαν στο πρωινό του ένα μπισκότο, λίγη σοκολάτα ή κέικ είχαν λιγότερη όρεξη για γλυκό μέσα στη μέρα!