Σύμφωνα με έρευνες, τα παιδιά με γονείς υψηλού μορφωτικού επιπέδου κουράζονται πολύ , αφού το πρόγραμμα τους είναι αρκετά απαιτητικό. Η παιδική ηλικία μπορεί να είναι η κατάλληλη για μάθηση και εύκολη απορρόφηση γνώσης, χρειάζεται ωστόσο και το παιχνίδι.

Είναι αναγκαίο λοιπόν να αφουγκράζεστε τις ανάγκες αλλά και στις αντοχές των μικρών σας. Σας έχουμε τα σημάδια που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε ότι οι αντοχές του παιδιού σας εξαντλούνται τόσο σωματικά όσο και ψυχικά και πρέπει να του φτιάξετε διαφορετικό πρόγραμμα από το υπάρχον;

  1. Δεν το βλέπετε ποτέ ξέγνοιαστο μέσα στο σπίτι. Συνεχώς έχει μία ασχολία που δεν το αφήνει να χαλαρώσει.\
  2. Το αυτοκίνητο έχει γίνει η επέκταση του δωματίου του. Αυτό σημαίνει ότι το παιδί σας δεν έχει καθόλου χρόνο προσωπικό για να παίξει και να ασχοληθεί με πράγματα που του αρέσουν.
  3. Συμπεριφέρεται σαν ενήλικας και παραπονιέται συνεχώς για πονοκέφαλο και κούραση. Συνήθως η ενέργεια σε ένα παιδί είναι ανεξάντλητη.
  4. Είναι κακόκεφο και δεν έχει όρεξη να δει τους φίλους του. Βασικό χαρακτηριστικό της παιδικής ηλικίας είναι η χαρά και η όρεξη για παιχνίδι.
  5. Οι βαθμοί του πέφτουν απότομα. Ακόμα κι αν το βλέπετε να διαβάζει και να προσπαθεί και περιμένετε τα καλύτερα αποτελέσματα, το παιδί σας δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί και να αποδώσει λόγω της κούρασης.

Διάβασε επίσης: Δεν τρώει το παιδί σου; 7 tips για να το πείσεις