Το υαλουρονικό οξύ είναι ο ήρωας που χρειάζεται το διψασμένο πρόσωπο σου, αλλά τι κάνει πραγματικά; Έχουν περάσει οι ημέρες που οποιοδήποτε καθαριστικό και ενυδατική κρέμα θα μας έκανε. Τώρα θέλουμε συστατικά και τα καλά συστατικά να γεμίσουν, να ενυδατώσουν, να λαμπρύνουν την επιδερμίδα μας σε μια περίοδο.

 

Η βιομηχανία φροντίδας του δέρματος έχει βάλει στο προσκήνιο έναν άλλο πρωταθλητή: Υαλουρονικό οξύ - και για κάποιο λόγο συμβαίνει αυτό.

Ίσως έχεις ακούσει ή δει αυτό το συστατικό να επαινεθεί και να τυπωθεί σε πολλά νέα (και παλιά) προϊόντα κατά το παρελθόν ή τώρα.

 

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα μόριο υδατάνθρακα και ένα φυσικό συστατικό του δέρματος. Σύμφωνα με τη Συμβουλευτική Δερματολόγο, Δρ Justine Kluk, είναι το μόριο κλειδί που εμπλέκεται στην υγρασία του δέρματος, με μια "μοναδική ικανότητα δέσμευσης και συγκράτησης μορίων νερού".

 

"Εκτιμάται ότι το υαλουρονικό οξύ μπορεί να κρατήσει μέχρι χίλιες φορές το δικό του βάρος σε μόρια νερού", λέει.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι αν και το υαλουρονικό οξύ είναι φυσικό συστατικό του δέρματος, το συστατικό που βρίσκεις στους ορούς και στα προϊόντα είναι μια συνθετική εκδοχή.

 

Πως οφελεί το δέρμα;

Καθώς μεγαλώνουμε, τα φυσικά μας επίπεδα υαλουρονικού οξέος εξαντλούνται και αυτή η απώλεια υγρασίας σημαίνει ξηρότερο, τραχύτερο δέρμα.

Με την εφαρμογή του συνθετικού συστατικού τοπικά, "οι αποκαταστατικές ικανότητές του βοηθούν στην ενίσχυση της περιεκτικότητας σε υγρασία του δέρματος, καταπραΰνουν και αποτρέπουν την απώλεια υγρασίας", λέει η Kate Bancroft, Νοσοκόμα και Ιδρυτής της CQC Advanced Skin Clinic & online shop.

"Όταν εφαρμόζεις έναν ορό υαλουρονικού οξέος στο δέρμα σου, ενεργεί σαν ένα σφουγγάρι προσελκύοντας υγρασία για να ενισχύσει την ενυδάτωση στην επιφάνεια του δέρματος. Η υγρασία που προσελκύει το υαλουρονικό οξύ προέρχεται από το εξωτερικό σας περιβάλλον, έτσι απορροφά την υγρασία από τον αέρα γύρω σας για να αφήσει το δέρμα γεμάτο και ενυδατωμένο. "


Πώς να χρησιμοποιήσεις το υαλουρονικό οξύ ...

Όπως τα περισσότερα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, θα δείς τα καλύτερα αποτελέσματα εάν χρησιμοποιείς τακτικά υαλουρονικό οξύ.

Η Kate συνιστά τόσο πρωί όσο και νύχτα, ακολουθούμενη από μια ενυδατική κρέμα για να το κρατάς «κλειδωμένο». "Το υαλουρονικό οξύ θα τραβάει την υγρασία από τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, φέρνοντάς τα στην επιφάνεια και ενδεχομένως επιδεινώνοντας τα συμπτώματα ξηρού δέρματος, γι 'αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να ακολουθήσει μια ενυδατική κρέμα".


Δημιουργεί ένα φιλμ γύρω από την επιδερμίδα, αφήνοντάς την πιο λεία, πιο απαλή και πιο ενυδατωμένη. Χαρίζει στην επιδερμίδα αναζωογονημένη, λαμπερή όψη.

Ποιος τύπος δέρματος ταιριάζει με το υαλουρονικό οξύ;

Οι περισσότεροι τύποι δέρματος θα επωφεληθούν από τις ιδιότητες του υαλουρονικού οξέος και γι 'αυτό συμπεριλαμβάνεται σε πολλές περιποιήσεις επιδερμίδας. Αλλά η Kate λέει ότι οι ξηροί και αφυδατωμένοι τύποι δέρματος θα παρατηρήσουν τα οφέλη τους περισσότερο.


Γιατί ονομάζεται οξύ εάν δεν απολεπίζει το δέρμα;

Μην αφήνεις το όνομα να σας ξεγελάσει. Παρόλο που ονομάζεται «οξύ», είναι το απόλυτο αντίθετο των γλυκολικών, γαλακτικών και σαλικυλικών οξέων και δεν θα απολεπίσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Το όνομα απλώς προέρχεται από το ένζυμο που το συνθέτει!

Διάβασε επίσης: Γιατί έχουμε μαύρους κύκλους, σακούλες & πρήξιμο στα μάτια;

Τι πρέπει να ψάχνω στην ετικέτα;

Είτε επιλέγετε να πάτε για «καθαρό» υαλουρονικό οξύ είτε για ορό, λέει η Kate να επιλέξεις ένα που περιέχει μια «μίξη υαλουρονικών οξέων υψηλού και μικρού μοριακού βάρους».

"Τα μεταβαλλόμενα μοριακά βάρη καθορίζουν πόσο μακριά θα διαπεράσει το ΥΟ το δέρμα. Όσο μικρότερο είναι το μόριο, τόσο περισσότερο ο ορός μπορεί να διεισδύσει στο δέρμα, για ενυδάτωση σε όλα τα στρώματα του δέρματος και με εμφανώς γεμάτο αποτέλεσμα".

Όταν κοιτάζεις έναν κατάλογο συστατικών, λέει επίσης να προσέχεις το Υαλουρονικό Νάτριο.

"Το υαλουρονικό νάτριο είναι ένα παράγωγο άλατος του υαλουρονικού οξέος με όλα τα ίδια οφέλη, εκτός από το ότι απορροφάται πιο εύκολα. Αναζήτησε ένα προϊόν που περιέχει τόσο υαλουρονικό νάτριο όσο και υαλουρονικό οξύ για βέλτιστη ενυδάτωση".

 

Προτείνουμε:

La Roche Posay Hyalu B5 Serum 30 ml

Vichy Mineral 89 50ml