Το καλοκαιράκι σιγά σιγά τελειώνει και μετά από ατελείωτες ώρες κάτω από τον ήλιο και αμέτρητες βουτιές τα μαλλιά σου έχουν ταλαιπωρηθεί!

Ας δούμε τι μπορείς να κάνεις γι αυτό ώστε να τα επαναφέρεις 100%!

1. Ενυδάτωση τώρα!

Ξέρουμε πως έχεις βαρεθεί να το ακούς, αλλά ήρθε η ώρα να κάνεις μάσκα μαλλιών για ενυδάτωση. Για ιδανικό αποτέλεσμα εφάρμοσε την 2-3 φορές την εβδομάδα! Μπορείς να τα τυλίξεις με μια πετσέτα ή μια μεμβράνη και να τα αφήσεις για 20 με 30 λεπτά!

2. Λάδι μαλλιών!

Μην το ξεχνάς και μην το αμελείς! Χάρισε στα μαλλιά σου απαλότητα, λάμψη ζωντάνια και βοήθησε τα να επανέλθουν μετά τις διακοπές! Εφάρμοσε το σε νωπά ή/και στεγνά μαλλιά για τέλεια αποτελέσματα!

Διάβασε επίσης: Απόκτησε υγιή και λαμπερά μαλλιά μέσα σε 5 μέρες!

3. Ανανέωση!

Μήπως ήρθε η στιγμή να τα κόψεις λίγο; Καλό θα ήταν να κόβεις τα μαλλιά σου μετά τις διακοπές ώστε να δυναμώνουν! Δεν χρειάζεται να υπερβάλλεις ούτε να αγχωθείς πήγαινε να κάνεις απλά ένα καθάρισμα για να διώξεις το πολύ ταλαιπωρημένο μέρος των μαλλιών σου!

4. Πες όχι στα λαστιχάκια!

Το καλοκαίρι σίγουρα λόγω ζέστης έπιανες τα μαλλιά σου με λαστιχάκια και επιχειρούσες διάφορα χτενίσματα! Μπορείς να αρχίσει να τα αποφεύγεις λιγάκι για να μην σπάει η τρίχα σου και να μην δημιουργείται θέμα στην ποιότητα των μαλλιών σου. Αν πάλι δεν μπορείς καθόλου να τα έχεις λυτά τότε χρησιμοποίησε υφασμάτινα λαστιχάκια!

5. Αντηλιακό μαλλιών και στην πόλη!

Μπορεί να μην είσαι στην παραλία αλλά ο ήλιος σε βρίσκει και μέσα στην πόλη! Πάντως ένα λαδάκι μπορεί να σου προσφέρει και ενυδάτωση. Προτίμησε κάποιο με ελαφριά σύνθεση!

6. Κατάλληλη διατροφή!

Για την κερατίνη είναι υπεύθυνες και κάποιες τροφές που περιέχουν πρωτεΐνες όπως ψάρια πουλερικά γαλακτοκομικά, όσπρια! Επίσης τα Ω-3 που βρίσκονται και σε λιπαρά ψάρια προστατεύουν τα μαλλιά από την φθορά!