Έχουμε μικρά μυστικά για να χάσεις εύκολα κιλά. Σου έχουμε 7 απλές συμβουλές διατροφής που μπορούν να αλλάξουν το μεταβολισμό και το βάρος σου.

1. Φάε περισσότερα καλά λιπαρά

Μπορεί να ακούγεται τρελό το να φας περισσότερα λιπαρά αδυνατίσεις, αλλά έρευνες έχουν δείξει ότι το ελαϊκό οξύ, το οποίο είναι “καλό” λιπαρό, βοηθάει να σταματάμε να τρώμε. Εξαιρετικές πηγές “καλών” λιπαρών αποτελούν τα καρύδια, το αβοκάντο και το παρθένο ελαιόλαδο.


2. Κόψε το φαγητό σου σε μπουκίτσες

Έρευνες έχουν δείξει ότι το να κόβεις το φαγητό σε μικρά κομματάκια ενισχύει τον κορεσμό περισσότερο από το να τρως μεγαλύτερα κομμάτια, παρόλο που οι θερμίδες παραμένουν οι ίδιες. Δοκίμασε και εσύ αυτό το κόλπο και θα δεις ότι θα νιώσεις πολύ πιο σύντομα χορτάτη.

Διαβάστε επίσης: Αδυνάτισμα: Τρία περίεργα τρικ δίαιτας που όμως αποδίδουν


3. Βάλε μυρωδικά

Το να χρησιμοποιείς πολλά αρωματικά στα φαγητά σου μπορεί να βοηθήσει στο να τρως λιγότερο. Τροφές που έχουν πολύ έντονες μυρωδιές μειώνουν την όρεξή σου και σε κάνουν να θες να φας λιγότερο κατά 5-10%.


4. Φάε σίκαλη

Οι τροφές που περιέχουν σίκαλη σε κάνουν να θες να φας λιγότερο. Έρευνες έχουν δείξει ότι η σίκαλη προκαλεί μία αίσθηση πληρότητας. Ο πιο εύκολος τρόπος για να φας σίκαλη είναι σε μορφή κράκερ ενώ μπορεί να τη βρεις και σε διάφορες τροφές, όπως είναι τα μακαρόνια σίκαλης.


5. Βασίσου στη μνήμη σου

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Birmingham απέδειξαν πως το να θυμάσαι τι έφαγες το μεσημέρι επηρεάζει την ποσότητα των αλμυρών ή γλυκών σνακ που θα φας το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης: Το μυστικό των Γάλλων για αδυνάτισμα...


6. Ξεκίνησε τη μέρα σου σωστά

Ο λόγος για το πρωινό σου, το οποίο πρέπει να είναι πλούσιο για να σου δώσει την απαιτούμενη ενέργεια που χρειάζεσαι. Όσοι παραλείπουν το πρωινό τρώνε 40% περισσότερα γλυκά, 55% περισσότερα αναψυκτικά, 45% λιγότερα λαχανικά και 30% λιγότερα φρούτα από αυτούς που τρώνε πρωινό.


7. Χαλάρωσε

Αν συνηθίζεις να τρως στο πόδι και να καταπίνεις το φαγητό σου πριν προλάβεις να το μασήσεις, προσπάθησε να σταματήσεις. Όταν τρως πολύ γρήγορα ο οργανισμός σου αργεί να καταλάβει ότι έχεις χορτάσει και έτσι τρως πολύ περισσότερο καθώς δε νιώθεις γεμάτη.