Για να αποφύγεις λοιπόν να γίνεις το επόμενο «θύμα» ενός φρόντισε τις επόμενες μέρες, να «εξοπλιστείς» κατάλληλα και να θωρακίσεις καλά τον οργανισμό σου.

Φάε λαχανικά: Το «Babraham Institute» του Cambridge διαπίστωσε ότι τρώγοντας πολλά πράσινα λαχανικά όπως το μπρόκολο, μαρούλι, σπανάκι, αγγούρι κ.α.π μπορούμε να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Αντικατέστησε τη βιταμίνη C με την βιταμίνη D: Μπορεί να νομίζουμε ότι οι πολλές πορτοκαλάδες πλούσιες σε βιταμίνη C είναι απαραίτητα για την πρόληψη της γρίπης και του κρυολογήματος, όμως Αυστραλοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η λήψη βιταμίνης D, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ενός κρυολογήματος και βοηθά σημαντικά την ανακούφιση από τα συμπτώματά του.
Κοιμήσου περισσότερο: Το beauty sleep σου δεν είναι απαραίτητο μόνο για την φρέσκια και λαμπερή σου επιδερμίδα, αλλά ταυτόχρονα ενισχύει την άμυνα του οργανισμού σου ενάντια στα κρυολογήματα. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon των ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που κοιμόνταν λιγότερες από 7 ώρες την ημέρα είχαν σχεδόν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να πάθουν κάποιο κρυολόγημα.
Μην ξεχνάς το πρωινό σου: Τρώγοντας δημητριακά για πρωινό είναι λιγότερο πιθανό να κρυολογήσεις σε σχέση με εκείνους που παραλείπουν το πρωινό. Για να τονώσεις το ανοσοποιητικό πρέπει το πρωινό σου να είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β, σίδηρο και ψευδάργυρο πρωινό, όπως ένα μπολ με κουάκερ και μούρα, για να ξεκινήσεις την ημέρα σου με τον καλύτερο τρόπο!
Μην ξεχνάς να πλένεις συχνά τα χέρια σου: Το πλύσιμο των χεριών είναι το άλφα και το ωμέγα, ιδιαίτερα την περίοδο που «σέρνονται» οι ιώσεις και υπάρχουν πιθανότητες τα πράγματα ή οι άνθρωποι που αγγίζουμε να μεταφέρουν μικρόβια και ιούς.
Κάνε γαργάρες με αλατόνερο: Μια ιαπωνική μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που κάνουν γαργάρες με νερό τρεις φορές την ημέρα είχαν 36% λιγότερα κρυολογήματα από εκείνους που δεν έκαναν. Το αλάτι διώχνει το παραπάνω νερό που μπορεί να βρίσκεται στους ιστούς του λαιμού και τις μύτης, μειώνοντας τη φλεγμονή και καθαρίζοντας τη βλέννα και ό,τι άλλο ερεθίζει το λαιμό.
Χρησιμοποίησε μπαχαρικά: στη μαγειρική σου και ιδιαίτερα στις σούπες και στα βραστά φαγητά. Ορισμένα μπαχαρικά είναι σύμμαχος κατά των κρυολογημάτων όπως η καψαϊκίνη, το τζίντζερ κ.α.π