Γενικά το σώμα μας έχει ειδικούς μηχανισμούς για να διώχνει τις τοξίνες, παρόλα αυτά συχνά χρειάζεται τη βοήθεια μας. Και αυτό γιατί τα τελευταία χρόνια λόγω της κακής διατροφής, της ρύπανσης και του στρες η διαδικασία αποτοξίνωσης επιβραδύνεται. Μπορείτε να βοηθήσετε το σώμα σας συμπεριλαμβάνοντας στο επόμενο σας γεύμα τις παρακάτω τροφές.

Κάρδαμο

Την επόμενη φορά που θα φτιάξετε μια σαλάτα ή ένα φαγητό ρίξτε και λίγο κάρδαμο. Αυτό το μπαχαρικό απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες από τα κύτταρα σας, καθαρίζει το ήπαρ από τις τοξίνες.

Σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι για να καταναλώνετε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως να τα τρώτε ωμά, να τα βάλετε σε χυμούς ή να τα σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά βοηθάνε το σώμα σας να απαλλαγεί από τις βλαβερές τοξίνες και θα πάρετε πολλά από τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Φρέσκα φρούτα

Τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Είναι η καλύτερη επιλογή όταν θέλετε να ακολουθήσετε μια υγιεινή διατροφή και να αποτοξινωθείτε. Καλό είναι να επιλέξτε φρούτα εποχής.

Νερό με λεμόνι.

Τα λεμόνια είναι μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης C, η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που εξουδετερώνει αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες. Ένας ασφαλές τρόπος για να παίρνετε τη βιταμίνη C από τα λεμόνια, είναι να τα πίνετε μαζί με νερό, ώστε να μη επιβαρύνεται το γαστρεντερικό σας.

Τεύτλα

Τα τεύτλα βοηθάνε στην αύξηση της παραγωγής των αντιοξειδωτικών ενζύμων στο ήπαρ, διώχνοντας τις τοξίνες από το σώμα.

Αγκινάρες

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι οι αγκινάρες προωθούν την υγιή λειτουργία του ήπατος και της χοληδόχου κύστης. Επίσης, αποτρέπουν τη δυσπεψία και αποτοξινώνουν με φυσικό τρόπο το σώμα.

Πράσινο τσάι

Οι ευεργετικές ιδιότητες του τσαγιού είναι γνωστές στους περισσότερους. Αυτό το ρόφημα και κυρίως το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε κατεχίνες, οι οποίες καταπολεμάνε τις ελεύθερες ρίζες και αποτοξινώνουν το ήπαρ.

Τροφές ολικής αλέσεως

Επιλέγοντας δημητριακά ολικής άλεσης, εκτός ότι είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, έχουν και αντιοξειδωτικές ουσίες, βοηθώντας έτσι το σώμα σας να απαλλαγεί από τις τοξίνες