Οι απορίες σχετικά με τα σνακ που πρέπει να τρώμε στη δουλειά είναι πολλές. Τα περισσότερα σνακ που παίρνετε στη δουλειά είναι πλούσια σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες και λίπη, με αποτέλεσμα να σας φέρνουν υπνηλία και να αυξάνουν το σωματικό σας βάρος. Ενώ το ιδανικό σνακ πρέπει να σας δίνει πρωτεΐνη και σύνθετους υδατάνθρακες, ώστε να σας κρατάει χορτάτους για πολλές ώρες και ταυτόχρονα να μην σας παχαίνει.

Να προτιμάτε αμύγδαλα. Τα αμύγδαλα είναι μια πηγή πρωτεΐνης και υγιεινών λιπαρών οξέων που συμβάλουν στη αύξηση της καλής χοληστερόλης. Επίσης, σύμφωνα με τον Αμερικάνικο Σύλλογο Διαιτολόγων αν καταναλώνετε μια χούφτα αμύγδαλα καθημερινά, παίρνετε πολλά από τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως είναι η βιταμίνη Ε, το μαγνήσιο, το ασβέστιο και οι φυτικές ίνες.

Να προτιμάτε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και σας βοηθάει να νιώθετε πλήρεις. Επίσης, το γιαούρτι ενισχύει την υγεία του πεπτικού συστήματος, γιατί περιέχει ζωντανούς μικροοργανισμούς οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την εντερική χλωρίδα και βοηθάνε στην μείωση των γαστρεντερικών προβλημάτων. Και αν αυτό το τρόφιμο το συνδυάσετε με ξηρούς καρπούς ή φρούτα αποτελεί ένα θρεπτικό σνακ, ιδανικό για όλες τις ώρες.

Να προτιμάτε τα φρούτα. Τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές ίνες. Αποτελούν επίσης, μια πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών, που απαιτούνται για ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα και μια καλύτερη απόδοση στην εργασία. Είτε τα διαλέξετε φρέσκα είτε αποξηραμένα, αποτελούν πάντα μια πολύ καλή επιλογή για σνακ.

Να προτιμάτε φυσικούς χυμούς. Μερικές φορές νομίζετε ότι πεινάτε, ενώ στη πραγματικότητα διψάτε. Την επόμενη φορά που θα είστε στο γραφείο και θα νιώσετε ότι θέλετε να φάτε, ενώ έχετε τσιμπήσει πριν λίγο, δοκιμάστε να πιείτε έναν δροσιστικό φυσικό χυμό. Ιδανικός αυτός της ντομάτας.

Να αποφεύγετε τα κράκερ. Τα περισσότερα κρακεράκια είναι χαμηλά σε φυτικές ίνες και πλούσια σε νάτριο. Μπορεί στην αρχή να νομίζετε ότιχορτάσατε, όμως μετά από λίγο θα πεινάτε και πάλι. Και αυτό συμβαίνει γιατί τα κρακεράκια συνήθως δεν περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, οι οποίες δημιουργούν την αίσθηση πληρότητας για αρκετές ώρες.

Να προσέχετε τις μπάρες δημητριακών. Ναι, υπάρχουν πολλές υγιεινές εκδοχές από τις μπάρες δημητριακών, αλλά υπάρχουν άλλες τόσες που περιέχουν πολλές θερμίδες. Επιλέξτε προσεχτικά και διαβάστε πάντα τα συστατικά.

Να προσέχετε τα κουλούρια. Αν νομίζετε ότι όλα τα κουλούρια είναι το πιο υγιεινό σνακ για το γραφείο σας, τότε κάνετε λάθος. Γιατί αυτή η λιχουδιά μπορεί να είναι πλούσια σε λιπαρά, αλάτι, ζάχαρη και συνεπώς θερμίδες.

Να αποφεύγετε τα πατατάκια. Μπορεί τα πατατάκια να φαίνονται σαν μια βολική λύση, αλλά οι θερμίδες που περιέχουν αποδεικνύουν το αντίθετο. Γιατί το συγκεκριμένο σνακ είναι πλούσιο σε νάτριο, δεν περιέχει φυτικές ίνες και σας δίνει πολλές θερμίδες, χωρίς τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.