Η φροντίδα των χεριών μπορεί να μην είναι το κύριο μέλημα όλων μας - αλλά είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για το πώς φαίνονται τα χέρια μας αλλά και για την υγεία του δέρματος μας.

Για να διατηρήσουμε περιποιημένα χέρια θα πρέπει να αναπτύξουμε μια ρουτίνα που θα διατηρεί τα χέρια υγιή και περιποιημένα. Μπορεί το να ξεκινήσουμε μια "ρουτίνα" φροντίδας χεριών να φαίνεται τρομακτική, αλλά υπάρχουν πολλά μικρά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την υγεία των χεριών μας.

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να θυμηθούμε να ενυδατώσουμε τα χέρια μας είναι να βάζουμε τις κρέμες χεριών στους νεροχύτες της κουζίνας και του μπάνιου. Με αυτό τον τρόπο κάθε φορά που πλένουμε τα χέρια, βάζουμε κρέμα για να ξανά ενυδατωθεί το δέρμα μας. Είναι τόσο απλό αλλά πραγματικά λειτουργεί!

Κατά τον ίδιο τρόπο, αν εργαζόμαστε και είμαστε αρκετές ώρες εκτός σπιτιού, μπορούμε να βάλουμε μια μικρή συσκευασία κρέμας στην τσάντα μας καθώς καθιστά εύκολη την ενυδάτωση εν κινήσει. Εάν έχουμε μια πραγματικά πλούσια ενυδατική κρέμα στην τσάντα χρειαζόμαστε μόνο μια πολύ μικρή ποσότητα.

Μπορούμε επίσης κάθε φορά που βάζουμε κρέμα στο πρόσωπο να βάλουμε και λίγο στα χέρια μας. Επίσης, κάθε φορά που κάνουμε απολέπιση στο πρόσωπο μπορούμε να βάζουμε μια μικρή ποσότητα και κάνουμε απολέπιση και στα χέρια μας.

Το λεπτό και εύκαμπτο δέρμα γύρω από το κάτω μέρος των νυχιών μας αποτελεί βασικό κομμάτι της υγείας των νυχιών καθώς προστατεύει τα νύχια μας και πρέπει να τα περιποιούμαστε.

Εκτός από την καθημερινή ρουτίνα ενυδάτωσης και χρήσης της κρέμας δέρματος, μερικές φορές μπορούμε να κάνουμε και κάτι παραπάνω για να πετύχουμε βαθιά ενυδάτωση. Η θεραπεία αυτή είναι κάπως σαν μάσκα χεριών. Το βράδυ πριν κοιμηθούμε βάζουμε πλούσια ενυδατική κρέμα στα χέρια μας, έπειτα βάζουμε βαμβακερά γάντια και κοιμόμαστε με αυτά. Το πρωί τα χέρια μας θα είναι πολύ μαλακά και ενυδατωμένα!

Για την φροντίδα των χεριών μας δεν χρειάζεται να κάνουμε υπερβολές! Τα απλά πράγματα, όπως η καθημερινή ρουτίνα που αναφέρθηκε προηγουμένως, μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Η φροντίδα των χεριών είναι παρόμοια με οποιαδήποτε άλλη ρουτίνα ομορφιάς. Απλά πρέπει να βρούμε τι λειτουργεί για την καθεμία μας και να προσπαθήσουμε να είμαστε συνεπείς.