Αν, αντί να βλέπεις καλύτερα αποτελέσματα μετά τη beauty routine σου, βλέπεις χειρότερα, τότε κάτι κάνεις λάθος ή γενικά το παρακάνεις. Εμείς βρήκαμε τα 4 χειρότερα.

Πλένεις υπερβολικά το πρόσωπό σου.

Μην ξεχνάς πως το δέρμα σου είναι ευαίσθητο. Δεν σου λέμε να μην πλένεις το πρόσωπό σου, αλλά πρόσεξε πολύ με τι το πλένεις. Πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν ένα σκληρό σαπούνι ή κρεμοσάπουνο, ώστε να αφαιρέσουν το μακιγιάζ από το πρόσωπό τους. Τα συγκεκριμένα, όμως, προϊόντα αφαιρούν τα φυσικά έλαια από την επιδερμίδα μας και διαταράσσουν το PH. Ένα σαπουνάκι για το πρόσωπο από το φαρμακείο δεν κοστίζει καθόλου ακριβά και θα κάνει το πρόσωπό σου πιο απαλό και λαμπερό.

Χρησιμοποιείς τα ίδια προϊόντα όλο το χρόνο.

Το δέρμα σου χρειάζεται διαφορετικά να δώσεις άλλη έμφαση ανάλογα με την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Το χειμώνα πρέπει να δώσεις έμφαση στις ενυδατικές κρέμες, την άνοιξη στόχος σου είναι να απολεπίσεις το πρόσωπό σου, ώστε να «εξαφανιστεί» η ξηρότητα του χειμώνα. Επίσης το καλοκαίρι η προστασία του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία είναι απαραίτητη και το φθινόπωρο επικεντρώσου πάλι στην απολέπιση-όπως και την άνοιξη!

Τραβάς το δέρμα στην περιοχή των ματιών σου.

Πολλές φορές δεν το καταλαβαίνεις, αλλά τραβάς το δέρμα σου στα μάτια σου για να βάλεις σωστά το eyeliner, να αφαιρέσεις το μακιγιάζ ή ακόμη να βάλεις και τους φακούς επαφής σου. Ωστόσο έχουμε τονίσει πολλές φορές πως το δέρμα στην περιοχή των ματιών είναι τόσο ευαίσθητο που μπορεί να εμφανιστούν με τον καιρό ρυτίδες μόνο και μόνο από αυτές τις συνήθειες.

Κάπνισμα.

Ξέρουμε πως δεν θέλεις να ακούσεις ακόμη έναν λόγο για να σταματήσεις το κάπνισμα, αλλά μάθε αυτό: Το δέρμα σου θα σου είναι τόσο ευγνώμων αν κόψεις το κάπνισμα. Αυτή η κακή συνήθεια προκαλεί από πρόωρη γήρανση(ρυτίδες, σπυράκια, χλωμό δέρμα).

Διάβασε επίσης: Μάθε ποια καλλυντικά δεν πρέπει να μοιράζεσαι και γιατί!