Tι πρέπει να κάνεις για να καταλάβεις αν είσαι αρκετά ενυδατωμένη ή αν έχεις αρχίσει να αφυδατώνεσαι: Χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα και τον δείκτη του ενός χεριού σου, θα τσιμπήσεις το δέρμα στο πίσω μέρος του άλλου σου χεριού.

Εάν αναπηδήσει αμέσως προς τα πίσω, είσαι επαρκώς ενυδατωμένη. Εάν χρειαστεί λίγα δευτερόλεπτα όμως, καλό θα ήταν να ξεκινήσεις να πίνεις λίγο περισσότερο νερό. Πώς λειτουργεί:

Η ικανότητα που έχει το δέρμα σου να αλλάζει σχήμα και να επιστρέφει πάλι στην κανονική του μορφή (γνωστή και ως «σπαργή») σχετίζεται άμεσα με το πόσο ενυδατωμένος είναι ο οργανισμός σου. Όσο πιο ελαστικό είναι το δέρμα σου, σε τόσο καλύτερο επίπεδο βρίσκεσαι από άποψη ενυδάτωσης.Τώρα έχεις έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο να καταλάβεις πότε πρέπει να πιεις περισσότερο νερό.

Ιδανικά όπως έχουμε πει πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον 10 ποτήρια νερό την ημέρα. Για να θυμάσαι να πίνεις το νερό που πρέπει, έχε το μπουκάλι με το νερό ή το παγούρι σου, μπροστά σου. Καλό είναι να πίνεις ένα ποτήρι νερό πριν φας οτιδήποτε.