Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε στα σνακ που επιλέγουμε για να πάρουμε μαζί μας, καθώς δε θέλουμε να αλλοιωθούν στην παραλία, την πισίνα ή ακόμα και κατά τη διάρκεια της βόλτας.

Ουσιαστικά, τα κατάλληλα καλοκαιρινά σνακ περιλαμβάνουν επιλογές ξηρών τροφίμων όπως το σουσαμένιο κουλούρι, τα κριτσίνια, τα κράκερς, οι μπάρες δημητριακών και γιατί όχι χειροποίητες σπιτικές πίτες, ρυζογκοφρέτες, αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς. Αν θέλουμε να αγοράσουμε κάτι από την καντίνα τότε προτιμούμε φυσικό χυμό ή smoothies για να βοηθήσουμε την αναπλήρωση των υγρών του οργανισμού μας.

Κάποιοι, μάλιστα, χρησιμοποιούν και ψυγειάκι για την εξόρμηση στην παραλία. Στην περίπτωση αυτή οι επιλογές αυξάνονται και μπορεί να περιλαμβάνουν γιαούρτι με φρούτα, μία αραβική πίτα με μαλακό τυρί και γαλοπούλα, βραστό αυγό ή ακόμα λαχανικά σε μπαστουνάκια με κάποιο ντιπ-σάλτσα ή και κυβάκια τυριού. Φυσικά, δεν ξεχνάμε ποτέ τα φρούτα της εποχής όπως σταφύλια, σύκα, δαμάσκηνα, βερίκοκα, ροδάκινα κ.α!

Τέλος θα πρέπει να αναφερθούμε στο αγαπημένο καλοκαιρινό επιδόρπιο μικρών και μεγάλων, το παγωτό. Σε καμία περίπτωση τα παιδιά δεν πρέπει να καταναλώνουν παγωτό σε καθημερινή βάση, αλλά 1-2 φορές την εβδομάδα. Η μερίδα θα πρέπει να είναι σαφώς παιδική πχ. μία μπάλα παγωτού, και εάν είναι δυνατό, προτιμάμε γρανίτα ή παγωμένα επιδόρπια τύπου σορμπέ.

Το σίγουρο λοιπόν είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει ποικιλία στην καλοκαιρινή διατροφή και σωστές επιλογές για το παιδί.

Διάβασε επίσης: Τι να πάρω στην παραλία για το μωρό μου!