Ο ανανάς ένα ωραίο, δροσερό, τροπικό φρούτο με πολλά οφέλη και ευχάριστη γεύση. Τα οφέλη του είναι τα παρακάτω:

  • Καταρχήν αν νιώθετε φουσκωμένοι δεν χρειάζεται να πάρετε φάρμακα, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε να φάτε ανανά. Αυτό το φρούτο περιέχει βρομελίνη, ένα πεπτικό ένζυμο που βοηθάει στη πέψη των τροφών, με αποτέλεσμα να μην νιώθετε φουσκωμένοι.
  • Ο ανανάς είναι διουρητικός, γιατί είναι πλούσιος σε νερό. Και είναι ιδανικός για τους καλοκαιρινούς μήνες γιατί σας ενυδατώνει. Aξίζει να τονίσουμε ότι μπορείτε να καταναλώσετε άφοβα, αφού περιέχει λίγες θερμίδες και θα σας κρατήσει χορτάτους για αρκετές ώρες.
  • Αυτό το κίτρινο εξωτικό φρούτο είναι αποτελεσματικό κατά των εγκαυμάτων και πληγών. Ορισμένα ένζυμα του ανανά είναι αποτελεσματικά στην επιτάχυνση της επούλωσης των πληγών ή των εγκαυμάτων.
  • Η υψηλή περιεκτικότητα του ανανά σε βιταμίνη C μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης, προστατεύει από διάφορα νοσήματα, όπως είναι οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο καρκίνος και ο διαβήτης. Τα οφέλη όμως, δεν σταματούν εδώ, διότι ο ανανάς προστατεύει από την εμφάνιση της ωχράς κηλίδας, που αποτελεί την κύρια αιτία απώλειας όρασης στους ενήλικες.

Είναι μια τέλεια προσθήκη σε οποιοδήποτε γεύμα, αλλά και ένα τέλειο σνακ. Δοκιμάστε το!