Η αντιηλιακή προστασία αποτελεί βασικό βήμα της αντιγηραντικής διαδικασίας. Καλό είναι να χρησιμοποιούμε αντιηλιακό προσώπου καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ για τους καλοκαιρινούς μήνες είναι απαραίτητη και για το σώμα που μένει ακάλυπτο στον ήλιο και τη θάλασσα.

Ποια είναι όμως η διαφορά ανάμεσα στα αντιηλιακά προσώπου από τα αντιηλιακά σώματος:

  • Η αλήθεια είναι ότι το πρόσωπό μας χρειάζεται εξειδικευμένη περιποίηση, και οι βλαβερές συνέπειες του ήλιου γίνονται ολοφάνερες σε αυτό με το πέρασμα του χρόνου: πανάδες, πρόωρη γήρανση, αφυδάτωση.
  • Επιπλέον, αξίζει να τονίσουμε ότι η επιδερμίδα του προσώπου μας είναι πιο ευαίσθητη και παράλληλα περισσότερο εκτεθειμένη στις περιβαλλοντικές επιθέσεις όπως η ηλιακή ακτινοβολία., η ατμοσφαιρική μόλυνση από ότι του υπόλοιπου σώματός μας.
  • Τα αντιηλιακά του προσώπου σχεδιάζονται έτσι ώστε να προστατεύουν την ευαίσθητη επιδερμίδα από τον ήλιο και τη φωτογήρανση.
  • Επίσης, στο πρόσωπό μας βρίσκονται τα πιο ευαίσθητα σημεία της επιδερμίδας μας, όπως η περιοχή κάτω από τα μάτια και σημεία με διαφορετική ένταση των σμηγματογόνων αδένων, π.χ. μύτη και μέτωπο σε σχέση με μαγούλα. Τα σύγχρονα αντιηλιακά προσώπου έχουν σχεδιαστεί με τις απαραίτητες προδιαγραφές. Συγκεκριμένα, έχουν ελαφριές υφές που δεν βαραίνουν την επιδερμίδα, απορροφώνται εύκολα και καλύπτουν εξειδικευμένες ανάγκες της επιδερμίδας του προσώπου.
  • Παράλληλα, όλα τα αντιηλιακά προσώπου έχουν ευχάριστες υφές και προσφέρουν εξειδικευμένη προστασία από την πρόωρη γήρανση.
  • Τα αντιηλιακά σώματος, από την άλλη, έχουν πολλά ενυδατικά στοιχεία και διαθέτουν υφές κατάλληλες για να απλώνονται εύκολα καλύπτοντας τη μεγαλύτερη επιφάνεια του σώματος μας.