Εμείς σας ενημερώνουμε ότι αυτό συμβαίνει σε όλες μας είτε λόγω άγχους είτε λόγω βιασύνης. Δεν χρειάζεται όμως να πελαγώνετε μπροστά στον καθρέφτη και να σιχτιρίζετε, εμείς ξέρουμε τους τρόπους αντιμετώπισης και τους μοιραζόμαστε μαζί σας.

  • Κραγιόν στα δόντια! Αφού λοιπόν περάσετε το χρώμα στα χείλη σας, βάζετε ένα χαρτομάντιλο στο δάχτυλό σας, το βάζετε στο στόμα και το τραβάτε προς τα έξω, ώστε να υπολείμματα να φύγουν. Είστε έτοιμες!
  • Σκιά των ματιών στο μάγουλο! Πολλές φορές όταν βάφετε τα μάτια σας λερώνεστε στο σημείο κάτω απ’ αυτά. Την επόμενη φορά κρατήστε ένα χαρτομάντιλο την ώρα που απλώνετε τη σκιά ακριβώς κάτω από τα μάτια σας.
  • Βλεφαρίδες με κόμπους από μάσκαρα. Αν τυχόν δείτε ένα τέτοιο αποτέλεσμα, αφαιρέστε την ποσότητα που ήδη έχετε τοποθετήσει στις βλεφαρίδες σας μ’ ένα μωρομάντιλο και στη συνέχεια απλώστε λίγη βαζελίνη. Εναλλακτικά πάρτε το βουρτσάκι από μια μάσκαρα η οποία σας έχει τελειώσει και χτενίστε τις βλεφαρίδες!
  • Μεγάλη ποσότητα ρουζ! Περάστε λίγη πούδρα σε ουδέτερο χρώμα από πάνω από την περιοχή για να απαλύνει την ένταση.
  • Υπερβολική δόση αρώματος! Ταμπονάρετε τα σημεία που βάλατε άρωμα με ένα βαμβάκι που έχει λίγο καθαρό οινόπνευμα.
  • Άνιση κατανομή του Bronzer στο δέρμα σας. Το bronzer θέλει ιδιαίτερη προσοχή όταν το απλώνετε στο σώμα σας. Αν σας ξεφύγει και κάνετε δυσχρωμίες, τότε συμπληρώσετε τα κενά με την bronze πούδρα καλοκαιριού.
  • Τσουπ!Ανεπιθύμητο σπυράκι. Για να το αντιμετωπίσετε, βάλτε ένα παγάκι σε μία πετσέτα και κρατήστε το πιεσμένο στο σημείο για 5-10 λεπτά. Έπειτα μία γερή δόση concealer, κατά προτίμηση πράσινου χρώματος.
  • Μάσκαρα πάνω στη σκιά. Καταστροφή! Τελειώσατε το smokey eyes και βάζετε μάσκαρα, η οποία όμως λερώνει το μάτι, πόσο συνηθισμένο; Και άντε να ξαναβαφτείς από την αρχή. Μην ανησυχείτε, υπάρχει λύση, Περιμένετε να στεγνώσει και πάρτε μια μπατονέτα με λίγο make-up και σκουπίστε τη μάσκαρα. Καλύψτε το σημείο με λίγη σκιά.
  • Κιτρινισμένα νύχια! Γενικά, προτιμήστε να φοράτε ένα διαφανές μανό για βάση που θρέφει και προστατεύει (base coat). Αν το ξεχάσατε και έχετε κιτρινισμένα νύχια, ρίξτε σ’ ένα μπολ νερό με λίγες σταγόνες φρέσκου λεμονιού. Έπειτα τρίψτε τα νύχια σας μ’ ένα βαμβάκι εμποτισμένο με το αυτό το μείγμα, μέχρι να καθαρίσουν.