Η απολέπιση είναι η διαδικασία απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων του δέρματος από την επιφάνεια του δέρματός χρησιμοποιώντας μια χημική, κοκκώδη ουσία ή εργαλείο απολέπισης.

Το δέρμα σας φυσικά διώχνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος για να κάνουν χώρο για νέα κύτταρα κάθε 30 ημέρες περίπου.

Μερικές φορές, τα νεκρά κύτταρα δεν φεύγουν εντελώς. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ξηρά σημεία ή σε φραγμένους πόρους. Η απολέπιση μπορεί να το αποτρέψει αυτό!

Η απολέπιση μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματός σου με διάφορους τρόπους.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, η απολέπιση μπορεί να αφήσει το δέρμα σου πιο φωτεινό και να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των προϊόντων που θα βάλεις μετά στην επιδερμίδα σου!
Η τακτική απολέπιση μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποφυγή φραγμένων πόρων. Η μακροχρόνια απολέπιση μπορεί να αυξήσει την παραγωγή κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι το κλειδί για το λαμπερό, ζωντανό δέρμα. Η πρωτεΐνη επίσης προάγει την ελαστικότητα του δέρματος, ελαχιστοποιώντας την εμφάνιση λεπτών γραμμών και σχετικής χαλάρωσης.

Επειδή κάθε τύπος απολέπισης μπορεί να μην λειτουργεί για κάθε τύπο δέρματος, είναι σημαντικό να εξετάσεις τον τύπο του δέρματός σου πριν επιλέξεις μια μέθοδο απολέπισης:

  • Το ευαίσθητο δέρμα μπορεί να τσιμπάει ή να καεί μετά τη χρήση του προϊόντος
  • Το φυσιολογικό δέρμα είναι καθαρό και δεν είναι ευαίσθητο
  • Το ξηρό δέρμα φαγουρίζει ή είναι τραχύ
  • Το λιπαρό δέρμα είναι λαμπερό και λιγότερο λιπαρό
  • Το συνδυαστικό δέρμα είναι ξηρό σε ορισμένες περιοχές και λιπαρό σε άλλες

Με αγορά κάθε κρέμας APIVITA ΔΩΡΟ Face scrub με ελιά!