Το να βρεις χρόνο να γυμναστείς μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά θα πρέπει να το κάνεις όποτε μπορείς και όσο μπορείς! Αν θες όμως να μεγιστοποιήσεις τα αποτελέσματα τότε πρέπει να δοκιμάσεις την πρωϊνή γυμναστική!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το πρωί έχεις ένα πλεονέκτημα!

Ειδικά με άδειο στομάχι, μπορείς να κάψεις το αποθηκευμένο λίπος , ιδανικός τρόπος για απώλεια βάρους. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι η ορμονική σύνθεση του σώματος το πρωί δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει αυτόν τον στόχο, λέει ο Anthony Hackney, καθηγητής στο τμήμα άσκησης και αθλητικής επιστήμης στο πανεπιστήμιο του Chapel Hill της Βόρειας Καρολίνας.

«Τις πρώτες πρωινές ώρες, έχουμε ένα ορμονικό προφίλ το οποίο είναι καλύτερο για να μεταβολίσουμε το λίπος» ισχυρίζεται ο Hackney. Οι άνθρωποι έχουν αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης το πρωί ή οποία σχετίζεται με τον μεταβολισμό μας - έτσι αντλούμε περισσότερη ενέργεια από τα αποθέματα λίπους! Η έρευνα επίσης δείχνει πως αν ασκείσαι το πρωί μπορεί μέσα στην διάρκεια της ημέρας να έχεις λιγότερη όρεξη, άρα να σε αποτρέψει από το να πάρεις extra κιλά!

Ακόμα και αν μισείς τα ξυπνητήρια, μπορείς εύκολα να το συνηθίσεις! Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Physiology διαπίστωσε ότι η άσκηση στις 7 το πρωί μπορεί να αλλάξει το “ρολόι” του οργανισμού σου, νιώθωντας περισσότερο ζωντανή το πρωί και περισσότερο κουρασμένη νωρίς το βράδυ! Μ’αυτόν τον τρόπο θα ξεκουράζεσαι και θα σηκώνεσαι την επόμενη μέρα για να το επαναλάβεις!

Ένας πρωινός ιδρώτας μπορεί επίσης να οδηγήσει σε καλύτερη ψυχική υγεία και παραγωγικότητα καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς η άσκηση είναι ότι πρέπει για τη μείωση του στρες.

Αλλά αν δεν είσαι πρωινός τύπος μην πιεστείς γιατί το πιθανότερο είναι ότι δεν θα το κάνεις σωστά!

Αν μπορείς να γυμναστείς το μεσημέρι δεν έιναι κακό για δεύτερη επιλογή! Οι πρωινές προπονήσεις είναι ιδανικές για το κάψιμο λίπους και την απώλεια βάρους, αλλά οι απογευματινές προπονήσεις μπορούν να δώσουν ώθηση στην απόδοσή σου, δεδομένου ότι θα έχεις φάει ένα γεύμα ή δύο μέχρι να ξεκινήσεις «Κάθε φορά που τρώς, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου αυξάνονται», λέει ο Hackney. "Η ζάχαρη με τη μορφή γλυκόζης αίματος ... είναι ένα από τα πράγματα που χρειαζόμαστε αν προσπαθούμε να εργαστούμε σε μεγαλύτερη ένταση".

Η μελέτη του Journal of Physiology διαπίστωσε ότι η άσκηση μεταξύ 1 μ.μ. και 4 μ.μ. μπορεί να βοηθήσει το ρολόι του σώματός σου με τον ίδιο τρόπο όπως μια προπόνηση νωρίς το πρωί. Ακόμη και μια γρήγορη βόλτα μπορεί να σε βοηθήσει!

Διάβασε επίσης: Νυστάζεις μετά το φαγητό και δεν ξέρεις γιατί; Σου έχουμε τους πιο πιθανούς λόγους!

Για τους βραδινούς τύπους...

Η άσκηση σε βολέυει πιθανότερον μετά την δουλειά σου! Πολλοί πιστεύουν πως αν γυμνάζεσαι το βράδυ δεν θα μπορείς να κοιμηθείς μετά.

Ενώ η μελέτη του Journal of Physiology διαπίστωσε ότι η άσκηση μεταξύ 7 μ.μ. και 10 μ.μ. καθυστερεί το ρολόι του σώματος, κάνοντας σε να κοιμάσαι πιο αργά, ο Hackney λέει ότι δεν είναι πεπεισμένος ότι συμβαίνει αυτό. "Τα στοιχεία δείχνουν ότι, εφόσον δεν ασκείσαι, κάνεις ντους και στη συνέχεια [αμέσως] κοιμάσαι, δεν υπάρχει πρόβλημα με τον ύπνο σου καθόλου", λέει. Μια δραστηριότητα, όπως η γιόγκα, μπορεί ακόμη και να σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα αν γίνει το βράδυ, προσθέτει.

Μερικά στοιχεία δείχνουν ότι η νυχτερινή προπόνηση μπορεί επίσης να βοηθήσει τους ανθρώπους με την απώλεια βάρους. Ένα νέο έγγραφο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Experimental Physiology διαπίστωσε ότι οι ασκήσεις νυκτερινής προπόνησης δεν διαταράσσουν τον ύπνο και με την πάροδο του χρόνου μπορούν επίσης να μειώσουν τα επίπεδα της ορμόνης γκρελίνης που διεγείρει την πείνα, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους ή στη διαχείριση του.

Αν έπρεπε να διαλέξουμε, θα διαλέγαμε το πρωί αλλά ο Hackney επαναλαμβάνει, το πιο σημαντικό είναι να βρούμε το χρόνο να το πράξουμε, όποτε είναι πιο βολικό για μας!

Διάβασε επίσης: Κι όμως! Ο εγκέφαλος σου επηρεάζεται από την γυμναστική.