Κάνεις γυμναστική, προσέχεις τη διατροφή σου αλλά δεν χάνεις τα κιλά και το λίπος που θέλεις; Εξίσου σημαντικό με το διαιτητικό σας πρόγραμμα και την τακτική σωματική άσκηση, στην προσπάθεια ελέγχου του σωματικού σας βάρους, είναι και ο μεταβολικός ρυθμός του οργανισμού σας. Μάθε μικρές συμβουλές για να αυξήσεις με φυσικό τρόπο το μεταβολισμό σου και να χάσεις τα περιττά κιλά:

-Νερό πριν το γεύμα:

Η κατανάλωση δύο ποτηριών νερού πριν από κάθε γεύμα θα σας βοηθήσει να χάσετε πιο εύκολα τα περιττά κιλά, γιατί το στομάχι σας θα είναι γεμάτο και δε θα θέλετε πολύ φαγητό. Ειδικά αν το νερό είναι σχετικά κρύο, αφού αυτό θα υποχρεώσει τον οργανισμό σας να κάψει περισσότερες θερμίδες προκειμένου να μπορέσει να το αφομοιώσει. Επίσης, έρευνες έχουν δείξει ότι ένας καλά ενυδατωμένος οργανισμός έχει περισσότερη ενέργεια και δεν πεινάει τόσο συχνά όσο ένας αφυδατωμένος.

Διαβάστε επίσης: Μύθοι και αλήθειες για την ενίσχυση του μεταβολισμού

-Πιες καφέ, κάνει καλό:

Η ικανότητα της καφεΐνης να θέτει σε εγρήγορση και να επιταχύνει την λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος, την καθιστά ισχυρό σύμμαχο στην αύξηση του μεταβολισμού. Επιπλέον, οι κόκκοι του καφέ έχουν πολλά αντιοξειδωτικά. Επίσης,ο καφές έχει αποδειχθεί, ότι βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειας κατά τη διάρκεια της άσκησης. Αν βαριέστε να πάτε γυμναστήριο πιείτε λίγο καφέ και πάρτε δυνάμεις για την προπόνηση σας.

-Καταναλώστε περισσότερο γιαούρτι:

Τα προβιοτικά (υγιή βακτήρια) που βρίσκονται στο γιαούρτι και σε άλλες τροφές, οι οποίες έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το λάχανο τουρσί, μπορεί να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος. Αυτό απέδειξε έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση British Journal of Nutrition, στην οποία γυναίκες που επί 12 εβδομάδες έπαιρναν συμπλήρωμα με προβιοτικά στο πλαίσιο της κανονικής τους διατροφής, έχασαν περισσότερα κιλά και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από εκείνες που δεν έπαιρναν το συμπλήρωμα.