Ένα τεράστιο ποσοστό γυναικών αλλά και ανδρών ταλαιπωρούνται από μαύρους κύκλους, σακούλες και πρηξίματα κάτω από τα μάτια! Θέλεις να είσαι συνέχεια βαμμένη και αγοράζεις κρέμες ματιών, serum ματιών, κάνεις μάσκες και γενικά περιποιήσε πολύ την συγκεκριμένη περιοχή για να έχεις όμορφο και ξεκούραστο βλέμμα!

 

Τι είναι αυτό όμως που μας το προκαλεί και νιώθουμε άβολα με την εμφάνιση μας;

Άγγιξε το δέρμα σου απαλά το δέρμα κάτω από τα μάτια σου και τσίμπισε το ελαφρώς. Θα νιώσεις ότι είναι λίγο πιο χαλαρό και λεπτότερο από το υπόλοιπο δέρμα. Σύμφωνα με το Harvard Medical School καθώς γερνάμε, ένα μέρος του λίπους κάτω από το δέρμα του προσώπου εξαφανίζεται και η βαρύτητα τείνει να τραβήξει αυτό που έχει μείνει προς τα κάτω. Οι σακούλες σχηματίζονται κάτω από τα μάτια εν μέρει επειδή υπάρχει λιγότερο λίπος που στηρίζει το δέρμα, έτσι γίνεται πιο χαλαρό. Το λεπτότερο και χαλαρότερο δέρμα επιτρέπει επίσης στο υγρό να συσσωρευτεί εκεί, προκαλώντας μια φουσκωτή εμφάνιση.

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια προκαλούνται από τη συγκέντρωση αίματος στις φλέβες ακριβώς κάτω από το δέρμα. Πιθανότατα έχεις παρατηρήσει το πρήξιμο γύρω από τα μάτια σου αφού σηκωθείς το πρωί και οι μαύροι κύκλοι ίσως είναι περισσότερο ορατοί τότε. Βλέπεις τις συνέπειες της οριζόντιας θέσης, η οποία δημιουργεί μια μεγαλύτερη τάση για συσσώρευση υγρών γύρω από τα μάτια και για την επέκταση των φλεβών (διαστολή) ώστε να κρατούν περισσότερο αίμα.

Δες εδώ όλες τις κρέμες ματιών

Εάν τα μάτια σου εμφανίζονται πιο φουσκωμένα και το πρήξιμο δεν εξαφανίζεται, θα πρέπει να εξετάσεις το ενδεχόμενο να δεις έναν γιατρό. Τα πρησμένα μάτια μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι διατηρείς υγρό και η κατακράτηση υγρών μπορεί να είναι σύμπτωμα σοβαρής νεφρικής, καρδιακής ή ηπατικής νόσου. Ομοίως, εάν τα μάτια σου είναι πρησμένα όταν ξεκίνησες ένα νέο φάρμακο, θα πρέπει να το συζητήσεις με το γιατρό σου. Μπορεί να έχεις κάποια ανεπιθύμητη αντίδραση!

DIY:

Πολλοί λένε πως για να απαλλαγείς από σακούλες, πρήξιμο και μαύρους κύκλους: υγρά, δροσερά σακουλάκια τσαγιού, βαμβάκι βουτηγμένο σε νερό τριαντάφυλλο. και, φυσικά φέτες αγγουριού. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι περισσότερο στο μυαλό παρά γύρω από τα μάτια, αλλά δεν είναι και κακό! Μπορείς να δοκιμάσεις τις αμέτρητες κρέμες, και πάντα υπάρχει καλλυντική χειρουργική επέμβαση και θεραπείες για ανθρώπους με τα μέσα να πληρώσουν για αυτό.

Διάβασε επίσης: 5 αλήθειες για την κρέμα ματιών

Μερικές φορές μπορεί να υπάρχει μια αιτία που μπορεί να αντιμετωπιστεί ή να αντιμετωπιστεί καλύτερα από την επίδραση που έχει στον ιστό γύρω από τα μάτια. Η ρινική συμφόρηση είναι ένα παράδειγμα: προκαλεί διεύρυνση των φλεβών γύρω από τα μάτια, οπότε η αντιμετώπιση της αιτίας της συμφόρησης (μια αλλεργία, ίσως) μπορεί να κάνει τους μαύρους κύκλους να εξαφανιστούν.