Είσαι έτοιμη να μπεις για μπάνιο, σκοπεύεις να λούσεις τα μαλλιά σου, να κάνεις ένα ωραίο αφρόλουτρο και σκέφτεσαι να πλύνεις και το πρόσωπο σου με το αγαπημένο σου σαπούνι καθαρισμού; Τι πιο φυσιολογικό!

Μάλλον όμως δεν είναι και τόσο καλή ιδέα! Αν η ρουτίνα σου συμπεριλαμβάνει το να καθαρίζεις το πρόσωπο σου όταν κάνεις μπάνιο, θα πρέπει να την αναθεωρήσεις!

 

 

 

Σύμφωνα με την Elizabeth Tanzi, συν-διευθύντρια του Ινστιτούτου Δερματολογικής Χειρουργικής Λέιζερ της Ουάσινγκτον, είναι λάθος και θα πρέπει να αποφεύγεται παρά το γεγονός ότι μπορεί να είναι το πιο βολικό μέρος!

Συγκεκριμένα προτείνει στους ασθενείς της να πλένουν το πρόσωπο τους στο νιπτήρα!

 

 

 

 

Γιατί όμως;;

Λόγω της θερμοκρασίας του νερού!! Το ιδανικό είναι να πλένουμε το πρόσωπο μας με χλιαρό προς κρύο νερό, το οποίο είναι το καλύτερο και για ευαίσθητα δέρματα. Το πραγματικό πλεονέκτημα του νιπτήρα είναι ότι μπορείς να ελέγξεις καλύτερα την θερμοκρασία και να κάνεις την διαδικασία του καθαρισμού με κρύο νερό!

Επίσης, στον νιπτήρα μπορείς να εναλλάσσεις την θερμοκρασία του νερού πιο εύκολα και μπορείς να τελειώσεις το πλύσιμο του προσώπου σου με κρύο νερό, γεγονός που διεγείρει την κυκλοφορία και κάνει εξαιρετικά καλό στην συνολική λάμψη του προσώπου σου!

Τώρα αν είσαι λίγο τεμπέλα, μπορεί να σκεφτείς για πιο λόγο εφευρέθηκαν τα μαντηλάκια;; Είναι δροσερά και εξίσου βολικά με το ντους! Αλλά οι ειδικοί προτείνουν να τα αποφεύγεις καθώς δεν κάνουν πολύ καλό στο δέρμα μας!

Διάβασε επίσης: Τα Dos και τα Don'ts της απολέπισης!

 

Μην μου πεις ότι σου αρέσει να κάνεις μπάνιο με κρύο νερό; Γιατί δεν θα σε πιστέψουμε!