Πρώτα απ 'όλα, δεν είναι στο μυαλό σου. Τα κουνούπια προτιμούν πραγματικά κάποιους ανθρώπους από κάποιους άλλους, λέει ο Δρ. Jonathan Day, ειδικός ιατρικός εντομολόγος από το Πανεπιστήμιο της Φλώριδας.

Και εκείνη τη φορά που η γιαγιά σου είπε ότι το δέρμα σου ήταν πιο γλυκό; Υπάρχει κάποια αλήθεια για αυτό, λέει ο Day.

"Μερικοί άνθρωποι παράγουν περισσότερα χημικά στο δέρμα τους", εξηγεί. "Και μερικά από αυτά τα χημικά, όπως το γαλακτικό οξύ, προσελκύουν τα κουνούπια." Υπάρχουν επίσης στοιχεία ότι ένας τύπος αίματος (O) προσελκύει κουνούπια περισσότερο από άλλους (Α ή Β).

Δυστυχώς, τα γονίδιά σου υπαγορεύουν τον τύπο αίματός σου. Η γενετική καθορίζει επίσης αρκετούς άλλους παράγοντες που θα μπορούσαν να σε καταστήσουν γλυκοαίματη για τον τοπικό πληθυσμό κουνουπιών, λέει ο Day. Ίσως το πιο σημαντικό: Ο μεταβολικός σου ρυθμός ή η ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που απελευθερώνει το σώμα σου καθώς καίει ενέργεια.

Τα κουνούπια χρησιμοποιούν το CO2 ως το κύριο μέσο εντοπισμού στόχων, λέει ο Day. Γιατί; "Όλα τα σπονδυλωτά παράγουν διοξείδιο του άνθρακα, οπότε ποιος καλύτερος τρόπος θα μπορούσε να υπάρξει για ένα κουνούπι να προσεγγίσει έναν ξενιστή;" Και ενώ είναι αλήθεια ότι μπορείς να μετριάσεις τον μεταβολικό σου ρυθμό μέσω της διατροφής και της άσκησης, μπορείς να αλλάξεις μόνο τον μεταβολισμό σου τόσο πολύ, σύμφωνα με τον Day.


“Οι έγκυες γυναίκες και τα υπέρβαρα άτομα τείνουν να έχουν υψηλότερους ρυθμούς μεταβολισμού, οι οποίοι μπορεί να τους καταστήσουν ελκυστικότερους για τα κουνούπια”, εξηγεί. Επίσης, η κατανάλωση οινοπνεύματος ή η σωματική άσκηση αυξάνουν τον μεταβολικό ρυθμό - και γίνεσαι ακόμα πιο δελεαστικό γεύμα! (Άσκηση πριν την κατανάλωση μπύρας = Κάποιος πάει γυρεύοντας! )

 

Ενώ η ανίχνευση CO2 είναι η κύρια τεχνική για τα κουνούπια να εντοπίζουν ξενιστές , βασίζονται και σε άλλα δευτερεύοντα στοιχεία! Για παράδειγμα φορώντας ανοιχτόχρωμα ρούχα! Κι όμως τα κουνούπια προτιμούν τα σκουρόχρωμα ρούχα!

Γιατί;; Τα κουνούπια πετάνε κοντά στο έδαφος" εξηγεί ο Day. Εντοπίζουν τους ξενιστές συγκρίνοντας τη σιλουέτα τους με τον ορίζοντα. Τα σκοτεινά χρώματα ξεχωρίζουν, ενώ οι ελαφριές αποχρώσεις γίνονται ένα με το περιβάλλον, λέει. Ταυτόχρονα, πολλές κινήσεις σε διακρίνουν από το περιβάλλον. Έτσι εάν κινείσαι πολύ μάλλον τα προκαλείς! "


#Goodtoknow: Μόνο τα θηλυκά τσιμπάνε!

Προφανώς δεν θα περάσεις το καλοκαίρι με όλους αυτούς τους περιορισμούς και μπορείς απλά να βάλεις ένα αντικουνουπικό το οποίο θα το βάλεις στα χεριά σου και μετά στο σώμα σου έτσι ώστε να μην το εισπνεύσεις αν αυτό είναι spray!

Δες εδώ όλα τα αντικουνουπικά προϊόντα