Ο καλύτερος τρόπος για να χαρίσεις ομοιομορφία, λάμψη και αψεγάδιαστο αποτέλεσμα στο πρόσωπο σου, είναι να εφαρμόσεις make up. Το να βρεις τη σωστή απόχρωση που ταιριάζει στον τόνο της επιδερμίδας σου, ίσως να σου φαίνεται εύκολο. Τι γίνεται όμως με τον τύπο make up που ταιριάζει στο δικό σου τύπο επιδερμίδας. Υπάρχουν 6 διαφορετικοί τύποι make up.

1. Liquid Foundation

To υγρό makeup θα το συναντήσεις σε δύο τύπους:

- Υδαρές (ιδανικό για νεανικές επιδερμίδες, διότι παρέχει ελαφριά κάλυψη).

- Καλυπτικό (για τυχόν ατέλειες και σπυράκια).

Δίνει ένα ανάλαφρο αποτέλεσμα, είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος ακόμα και για τις λιπαρές ή τις ξηρές επιδερμίδες, καθώς μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε ένα προϊόν που να αναγράφει "Οil-free" (εάν το δέρμα σου είναι λιπαρό) ή "Ηydrating" (αν το δέρμα σου είναι ξηρό). Το εφαρμόζεις με πινέλο make up, με σφουγγαράκι (latex) ή με τα δάχτυλα σου.

2. Cream powder foundation (κρεμώδες make up με πούδρα μαζί)

Μake up σε μορφή κρέμας μαζί με πούδρα. Αξίζει να τονίσουμε ότι αυτό το make u προσφέρει μεγάλη διάρκεια, είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος κυρίως για τα λιπαρά δέρματα και παρέχει μεσαία κάλυψη.

3. Mousse Foundation (make up σε μορφή mousse)

Το Make up σε μορφή Mousse είναι ελαφρύτερο από ένα υγρό make up και δίνει ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα στην επιδερμίδα. Είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος, ιδιαίτερα αν έχεις ξηρή επιδερμίδα και παρέχει ελαφριά προς μεσαία κάλυψη. Εφαρμόζεται καλύτερα με πινέλο.

4. Stick Make up (make up σε μορφή στικ)

Είναι ένα πολύ καλυπτικό προϊόν και συχνά λίγο βαρύ, εξαφανίζει όλες τις ατέλειές, ενδείκνυται κυρίως για βραδινές εμφανίσεις και δεν συνιστάται στην καθημερινότητα, εκτός αν θέλετε να καλύψετε συγκεκριμένα σημεία.Είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος και παρέχει υψηλή κάλυψη.

5. Pressed powder foundation (Compact πούδρα)

H compact powder είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος, ειδικά για λιπαρά ή μεικτά δέρματα καθώς αφήνει μια ματ όψη και παρέχει μεσαία κάλυψη.Το εφαρμόζεις με ένα σφουγγαράκι (latex) που συνήθως συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία.

 

6. ΒΒ Cream

H bb cream είναι 3 σε 1 αφού ενυδατώνει, προσφέρει ομοιομορφία και προστατεύει από τον ήλιο. Ιδανική για όλους τους τύπους επιδερμίδας και χαρίζει μέτρια κάλυψη. Συνήθως το εφαρμόζεις με ένα σφουγγαράκι ή με τα δάχτυλά σου.