Το καλοκαιράκι πλησιάζει, σε λίγες μέρες θα βάλουμε το μαγιό μας και ένα άγχος αρχίζει να μας διακατέχει! Πολλές οι λύσεις αλλά τελικά τι ισχύει για να διώξουμε την όψη φλοιού πορτοκαλιού;;;

Αρχικά είναι και κληρονομική η κυτταρίτιδα, κάποιες γυναίκες έχουν προδιάθεση να αποκτήσουν περισσότερη από κάποιες άλλες..

Όσο λιγότερο λίπος στο σώμα μας, τόσο μικρότερες πιθανότητες να εμφανίζουμε αυτές τις τόσο ενοχλητικές και αντιαισθητικές λακκουβίτσες.. χωρίς βέβαια να είμαστε απόλυτοι και σε αυτή την δήλωση γιατί υπάρχουν και εξαιρέσεις!

Η άσκηση βοηθάει πάρα πολύ στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας καθώς συμβάλλει στην διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους. Μην ξεχνιόμαστε όμως, όταν λέμε άσκηση δεν εννοούμε να ξεκινήσεις 2 μήνες πριν το καλοκαίρι! Αλλά εννοούμε συστηματική γυμναστική!

Κάπνισμα και αλκοόλ θα λέγαμε πως κάνουν κακό στο δέρμα μας άρα και την εμφάνιση της κυτταρίτιδας!

Διάβασε επίσης: 3 hot ερωτήματα για την κυτταρίτιδα και οι απαντήσεις τους!

Η διατροφή όμως τι ρόλο παίζει στον εφιάλτη κάθε γυναίκας;;;

Η διατροφή είναι καθοριστικός παράγοντας για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

ΘΥΜΙΣΟΥ:

· Mειωμένη πρόσληψη λίπους, και κυρίως ζωικού ή κορεσμένου λίπους. Είναι το λίπος που βρίσκεται σε λιπαρά κρέατα, τηγανητά, μαγιονέζα και κρέμα γάλακτος, αλλαντικά, ζωικά βούτυρα, αυγά, ολόπαχα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα.

· Τα κορεσμένα λίπη πρέπει να κατέχουν ένα ποσοστό λιγότερο από 10% στη διατροφή μας και είναι αυτά που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της παχυσαρκίας, αλλά και άλλων παθολογικών καταστάσεων όπως χοληστερίνη, προβλήματα καρδιάς κ.ά.

· Να κυριαρχούν τα μονοακόρεστα (ελαιόλαδο) και τα πολυακόρεστα (φυτικά λάδια, λιπαρά ψάρια), αλλά και αυτά σε ποσοστά 15% και 10% αντίστοιχα και ποσότητες που να μην οδηγούν σε παχυσαρκία.

· Η ζάχαρη είναι μια μορφή υδατάνθρακα που βρίσκεται παντού και έχει άμεση σχέση με την ανάπτυξη της κυτταρίτιδας. Δεν είναι μόνο τα γλυκά και όσες τροφές είναι φανερό ότι περιέχουν πολλά ζάχαρα λόγω γεύσης (μπισκότα, καραμέλες, πάστες, μέλι, μαρμελάδες). Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή από που λαμβάνουμε ζάχαρη καθημερινά!

· Περιορισμός στο αλάτι! Όπως ξέρουμε προκαλεί κατακράτηση υγρών. Έτσι θα πρέπει να περιοριστούν οι αλμυρές τροφές, καθώς και η υπερβολική προσθήκη αλατιού στο φαγητό. Τροφές όπως παστά, κονσέρβες, πατατάκια, αλμυρά τυριά θα πρέπει να αποφεύγονται, ενώ θα πρέπει να ελέγχουμε την προσθήκη αλατιού κατά τη διάρκεια της μαγειρικής παρασκευής.

ΝΕΡΟ!

Θα πρέπει να υπάρχει καλή κατανάλωση νερού, παράλληλα με τα γεύματα της ημέρας (και όχι με τα γεύματα), ώστε να λειτουργεί καλύτερα ο μεταβολισμός και τα διάφορα συστήματα του σώματος (π.χ. γαστρεντερικό). Το νερό είναι μία απαραίτητη ουσία, που παίζει καθοριστικό ρόλο στον ανθρώπινο μεταβολισμό όλων των βασικών θρεπτικών συστατικών (υδατάνθρακες, πρωτείνες, λίπη).

Πρέπει να προσέχεις πολλά και διαφορετικά πράγματα αλλά δεν είναι μόνο η κυτταρίτιδα! Με όλα τα παραπάνω ακολουθείς και έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής!

Πέρα από όλες τις διατροφικές συμβουλές μπορείς να συμβάλλεις στην λεία και ομοιόμορφη επιδερμίδα με αποτελεσματικές αγωγές!

Δες εδώ όλες τις αγωγές για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας!